O-STA

Integreo(TM) zaključil strateški nakup Siemensove podružnice Revenue Cycle Managed Services

ATLANTA--(BUSINESS WIRE)--29. avgust 2005-- Družba Integreo(TM), Inc. (prej imenovana STI Knowledge) je danes sporočila, da je kupila Revenue Cycle Managed Services (RCMS), podružnico družbe Siemens Medical Solutions. Tretji nakup na področju zdravstva v zadnjih dveh letih je za Integreo pomemben mejnik, s katerim družba nadaljuje uspešno širitev in postaja eden izmed največjih ponudnikov storitev oddaje (outsourcinga) poslovnih procesov (BPO) izvajalcem in plačnikom zdravstvenih storitev, zavarovalnicam in podjetjem ter vladnim in javnim zdravstvenim agencijam. Z dodatkom te vrhunske storitve lahko Integreo sedaj plačnikom in izvajalcem zdravstvenih storitev nudi celoten sklop zdravstvenih BPO storitev in rešitev, ki bodo izboljšale njihovo zmožnost optimalnega izkoriščanja finančnih virov.

"Nakup orodja Revenue Cycle Managed Services je bil za Integreo vedno strateškega pomena, saj zaokrožuje celostno ponudbo zdravstvenih BPO storitev in rešitev," je dejal Satish Sanan, izvršni direktor in predsednik uprave družbe Integreo. "S tem nakupom bo našim strankam na voljo celoten spekter zdravstvenih storitev in rešitev, ki so odgovor na izzive, s katerimi se soočajo podjetja na kompleksnem trgu zdravstvenih storitev. Tako plačniki kot ponudniki zdravstvenih storitev morajo za preživetje povečati prihodke, zmanjšati stroške poslovanja in povečati produktivnost. Integreo ima sedaj idealen položaj, da jim pomaga doseči te cilje."

Siemensova linija RCMS storitev nudi celoten spekter poslovnih storitev v zdravstvu, od zbiranja predregistracijskih podatkov do izračunov upravičenosti, fakturiranja ter končnih plačil in povračil. Te storitve bodo dopolnile Integreov strateški pristop k rešitvam, ki temelji na integraciji osebja, poslovanja in tehnologije z namenom izboljšati finančno poslovanje strank.

"Veseli smo, da smo za poslovnega partnerja izbrali Integreo," je dejal Jon Zimmerman, član uprave Siemens Medical Solutions zadolžen za informacijsko tehnologijo v zdravstvu. "Po intenzivnem iskanju in skrbnem pregledu je Siemens Integreo izbral kot kupca in najbolj primernega ponudnika storitev, in sicer na podlagi skupnih poslovnih sinergij in zavezanosti družbe k zagotavljanju storitev najvišje kakovosti. Verjamemo, da je Integreo pravi partner, ki bo našim strankam zagotavljal vedno kakovostnejše storitve in ugodnosti. Veselimo se uspešnega prehoda in vzajemno koristnega poslovnega razmerja pri našem stremenju, da našim strankam pomagamo pri doseganju pozitivnih in boljših finančnih rezultatov."

Da bi zagotovili gladek prehod in kontinuiteto za vse RCMS stranke, je Integreo Grahama Sykesa, dosedanjega direktorja Siemensove RCMS podružnice, imenoval na mesto člana uprave, zadolženega za RCMS. "Vesel sem, da sem postal član Integreove ekipe in komaj čakam, da bom obsežne izkušnje na področju zdravstva še naprej uporabljal za nadaljnji uspeh Integrea in naših strank," je dejal Graham Sykes, sedanji vodja Siemensovega RCMS oddelka. "trenutno vlada ogromno povpraševanje po RMCS, saj imajo ponudniki zdravstvenih storitev težave s pomanjkanjem osebja in mešanico plačniških modelov. Sedaj lahko našim strankam ponudimo priložnost, da premagajo te izzive, kar bo imelo pozitivni učinek na njihovo poslovanje."

O družbi Integreo (prej imenovani STI Knowledge)

Integreo je podjetje specializirano za BPO, ki izvajalcem in plačnikom zdravstvenih storitev, zavarovalnicam in podjetjem ter vladnim in javnim zdravstvenim agencijam nudi tehnološko podprte BPO storitve in rešitve. Podjetje nudi zaokrožen sklop storitev in rešitev za zdravstvo, med drugim celostno upravljanje z viri sredstev, administracijo, management, upravljanje PPO omrežij in podatkovnih baz, upravljanje odnosov s strankami, storitve tehnične pomoči, storitve prestrukturiranja poslovnih procesov in svetovanja ter usposabljanje za tehnično pomoč in certifikacijske tečaje. Naša enkratna integracija izkušenih strokovnjakov, storitev za optimiziranje poslovnih procesov in tehnološko podprtih rešitev prinaša našim strankam veliko dodano vrednost. Več kot 1200 strank po vsem svetu, med drugimi primarne zdravstvene ustanove, zdravstvene organizacije, tretje stranke in splošne zavarovalnice, specializirane zavarovalnice, vladne agencije in druge družbe, s pomočjo Integreovih storitev izboljšujejo donosnost, produktivnost in kakovost ter skrajšujejo poslovne procese. Podjetje Integreo, ki ima sedež v Atlanti v zvezni državi Georgia, je bilo ustanovljeno leta 1995 in sedaj v ZDA ter drugod po svetu zaposluje več kot 1000 strokovnjakov. Integreo, ki se je prej imenoval STI Knowledge, je že drugo leto zaporedoma uvrščen na magični kvadrant podjetij, ki opravljajo storitve pomoči na daljavo, svetovalnega podjetja Gartner Group. Več informacij najdete na www.integreo.com/.

Finančne informacije

Leta 2003 so podjetnik Satish Sanan ter družbe Mellon Ventures in BV-Cornerstone Ventures, LP (BV-CV) zaključili strateško investicijo v Integreo, prej znano pod imenom STI Knowledge. Eno leto kasneje je Integreo prevzel HPS Paradigm Inc., s čimer je nadgradil segment administrativnih storitev v zdravstvu. Sredi leta 2004 je družba pridobila dodatna sredstva s strani WestBridge Capital Partners, s čimer je okrepila strategijo rasti. Integreo je februarja 2005 kupil indijsko družbo Symphony Data, da bi lahko strankam nudila zaključen sklop outsourcing storitev in okrepila segment storitev za zdravstvo, predvsem za primarne zdravstvene ustanove, zdravstvene organizacije, tretje stranke in splošne zavarovalnice. Podjetje se je maja 2005 preimenovalo v Integreo.

Integreo, Inc, vse pravice pridržane. INTEGREO (SM) in INTEGREO (plus design) (SM) sta blagovni znamki družbe Integreo, Inc. Opomba: zgoraj omenjena imena podjetij in produktov so lahko zaščitene blagovne znamke.-------------

KONTAKT:

Integreo, Atlanta

Michael Thuerk, 770-290-3460

Media Contact

email: michael.thuerk@integreo.com

ali

Chemain Sanan, 770-290-2422

Mergers & Acquisitions Contact

email: chemain.sanan@integreo.com