O-STA

KLM prejel prestižno nagrado združenja APEX na področju varovanja zdravja

Ameriško letalsko združenje APEX (Airline Passengers Experience Association), ki ocenjuje in zbira izkušnje potnikov, je letalski družbi KLM podelilo nagrado "Diamond award" v kategoriji varovanja zdravja. Nagrada predstavlja najvišjo možno stopnjo certificiranja letalskih družb na področju varovanja zdravja. KLM je šele druga evropska letalska družba za Virgin Atlantic, ki je prejela to nagrado.

Namen združenja APEX Health Safety je spodbuditi letalske prevoznike, da prevzamejo proaktivno vlogo pri ponovni vzpostavitvi potovanj, tako da oblikujejo enotne standarde za varovanje zdravje in zagotavljanja higiene potnikov med potovanjem. Združenje APEX Health Safety se osredotoča na varovanje zdravje potnikov in na podlagi tega postavlja enotne standarde za celotno letalsko industrijo za certificiranje na področju varovanja zdravja v okviru epidemije COVID-19. Poročilo združenja APEX ob tem dodaja, da je nagrada velik dosežek, ki bo letalsko družbo pozicionirala kot vodilno na področju varovanja zdravja in zagotavljanja higiene, kot tako pa jo bodo prepoznavali tudi potniki.

Združenje APEX je bilo ustanovljeno pred 42 leti in se je od takrat razvilo v priznano raziskovalno in ocenjevalno organizacijo na področju zbiranja in ocenjevanja izkušenj potnikov. Ko je izbruhnila pandemija COVID-19, je APEX uvedel tudi nagrado na področju varovanja zdravja. Do danes sta to nagrado med drugim prejela še letalski družbi Singapore Airlines in Qatar Airways.

"Zagotavljanje higiene in varovanje zdravja naših strank, zaposlenih in družbe kot celote smo v teh časih postavili na prvo mesto. To, da nam je APEX na tem področju podelil certifikat najvišje stopnje, pomeni, da je KLM ena izmed vodilnih letalskih družb na področju zagotavljanja higiene in varovanja zdravja. Ker letimo odgovorno (Fly responsibly), se ljudje tudi odločajo za potovanja z nami. Po natančni analizi celotnega procesa potovanja naših strank smo postavili najvišje možne standarde, z namenom, da svojim strankam zagotovimo varno potovanje v vseh fazah (pred, med in po letu). Certifikat najvišje stopnje, ki nam ga je podelil Apex, pa je dodatno jamstvo našim potnikom, da lahko s KLM letijo varno po vsem svetu," je ob prejemu nagrade povedal Boet Kreiken, izvršni podpredsednik na področju uporabniških izkušenj pri KLM.