O-STA

Z drugim tednom cepljenje proti covidu-19 na novi lokaciji

Velenje, 12. maj 2021 - V Zdravstvenem domu Velenje nadaljujejo s cepljenjem proti covidu-19. Število cepljenih je v Velenju resnično zelo visoko, saj je precepljenost v vseh treh občinah (Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki), ki jih pokriva Cepilni center zelo nad državnim povprečjem. Za primerjavo; v starostni skupini 70-74 let je cepljenih preko 97 % občanov, medtem ko je državno povprečje 64 %. Cepilni center bo od ponedeljka, 17. maja, deloval na drugi lokaciji, in sicer v prostorih Mladinskega centra Velenje (Efenkova 61). To bo za vse tri občine edina lokacija cepljenja. Selitev je nujno potrebna, da se sprostijo prostori v zdravstvenih domovih in se tam vzpostavi stanje za normalno delovanje.

Zdravstveni dom Velenje je 16. marca aktiviral tudi spletno aplikacijo za prijavo na cepljenje proti covid-19, za cepljenje mlajših od 60 let in zdrave populacije, ki je dostopna na spletni strani Zdravstvenega doma Velenje (www.zd-velenje.si). Do danes se je na spletni strani prijavilo več kot 3.500 oseb (od tega okoli 1.000 starejših od 50 let). Vsem tem se ni potrebno ponovno prijavljati na državnem portalu zVEM. Prijave tistih, ki se boste (ali pa ste se že) prijavili na novem portalu zVEM, pa bo Cepilni center seveda upošteval. V tem tednu se na cepljenje še lahko prijavite preko spletne aplikacije Zdravstvenega doma Velenje, predvidoma od petka dalje, pa se bo možno prijaviti samo še na državnem portalu zVEM.

Prijave na cepljenje izvedene preko eUpravi lani, so bile zgolj informativne in niso nikoli bile posredovane cepilnim centrom.

V tem tednu so v Velenje dobili 1.500 odmerkov cepiva Pfizer, cca 400 bo namenjenih za cepljenje z drugimi odmerki, ostalo pa za cepljenje s prvimi odmerki. Od tega bodo po vrstnem redu prijav lahko cepili okoli 800 mlajših oseb, ki so se prijavili preko aplikacije in 300 takšnih, ki so starejši od 50 let in so na vrsti za cepljenje.

Da bi se lahko naša življenja čim prej vrnila v normalne tirnice, pozivamo da se, v skladu s priporočili zdravniške stroke, čim več oseb odloči za cepljenje.