O-STA

Kmalu ponovno vzpostavljeni prevozi s Kameratom

Velenje, 12. maj 2021 - S ponedeljkom, 17. majem, bomo ponovno vzpostavili prevoze s Kameratom. Izvajanje prevozov bo potekalo v skladu z vsemi preventivnimi ukrepi, ki preprečujejo širjenje koronavirusne bolezni. V času trajanja preventivnih ukrepov bo tako za prevoze v uporabi drugo vozilo, ki bo omogočalo večjo razdaljo med voznikom in uporabnikom storitev, kljub temu pa ostaja pravilo, da se naenkrat prevaža le ena oseba. Prijave za prevoze sprejemamo od petka, 14. maja naprej. Brezplačni prevozi so namenjeni starejšim od 65 let ter gibalno oviranim občankam in občanom Mestne občine Velenje, ki nimajo drugih možnosti prevoza. S Kameratom upravlja Mladinski center Velenje, vozijo pa ga prostovoljci Udarnika Mladinski center Velenje.

Osebe, ki bodo koristile storitve prevozov, morajo uporabljati obrazne maske in sedeti na zadnjih sedežih, na voljo bo tudi razkužilo. Voznik pa bo poskrbel za razkuževanje avtomobila in zračenje, zato bo med posameznimi prevozi pol ure premora in tudi dnevno bo opravljeno le do 5 prevozov. Uporabnike prosimo za razumevanje in tudi, da, zaradi epidemioloških razmer, vožnjo s Kameratom koristijo res v primerih, ko nimajo nobene druge možnosti.

Za lažjo organizacijo prevozov je sicer potrebno vsak prevoz najaviti na telefonski številki 080 15 70 vsaj 3 dni preden je prevoz potreben. Klice sprejemamo od ponedeljka do četrtka od 8. do 15. ure in ob petkih od 8. do 13. ure. Klicni center smo vzpostavili v Uradu za družbene dejavnosti Mestne občine Velenje. Prevozi se izvajajo ob delavnikih med 7.30 in 15.30 na relaciji Šaleške doline (zdravstveni dom, lekarna, banka, Bolnišnica Topolšica ...).