O-STA

Delegaciji iz Murske Sobote predstavili projekte ob Velenjskem jezeru

Velenje, 13. maj 2021 - Včeraj smo sprejeli predstavnike mesta Murska Sobota in jim predstavili potek gradnje prireditvenega prostora in upravljanje Velenjske plaže. Prepoznali so nas kot primer dobre prakse, zato verjamejo, da so jim lahko naše izkušnje v pomoč pri izvajanju njihovih projektov ob Soboškem jezeru.

Uvodoma je gostom Drago Martinšek, vodja projekta CTN Prireditveni oder in prostor, predstavil postopek priprave potrebne dokumentacije, prijave na razpis in izgradnje prireditvenega prostora. Gostje so bili navdušeni nad številnimi možnostmi, ki jih nudi nova pridobitev ob Velenjskem jezeru, to so organizacija različnih dogodkov, kvalitetno preživljanje prostega časa, izvajanje športnih aktivnosti.

V nadaljevanju srečanja je direktorica Zavoda za turizem Šaleške doline Alenka Kikec predstavila podrobnosti upravljanja Velenjske plaže in razvoj turistične destinacije okoli jezer. Velenjska plaža je bila v lanskem letu že tretjič zapored razglašena za najboljše naravno kopališče, mesto Velenje pa je že devetič osvojilo naziv najlepše in najbolj gostoljubno večje mesto v Sloveniji.

Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek se je zahvalil za sprejem in izmenjavo izkušenj, kar je po njegovem mnenju izrednega pomena pri zagotavljanju dobrih pogojev za življenje občank in občanov. Že ob prvem obisku Velenja pred sedmimi leti je pridobil veliko uporabnih informacij, saj je Velenje prepoznavno kot primer dobre prakse na številnih področjih. Ob Soboškem jezeru razvijajo nove vsebine in se soočajo z izzivi glede upravljanja. Njihova želja je, da bi s pomočjo naših izkušenj učinkovito in vsebinsko bogato upravljali z vodo. Tudi sami so v lanskem letu ob vikendih beležili veliko število obiskovalcev, ki pa jim žal še niso mogli nuditi vseh želenih vsebin. Prav zaradi tega načrtujejo nove projekte, ki bi razširili turistično ponudbo ob Soboškem jezeru.