O-STA

HOFER prejel polni certifikat Družini prijazno podjetje

Pri HOFERju ob mednarodnem dnevu družine, ki ga obeležujemo 15. maja, poudarjajo pomen usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja svojih sodelavk in sodelavcev.

Lukovica, 13. maj 2021: Podjetje HOFER je leta 2017 prejelo osnovni certifikat Družini prijazno podjetje, ki ga od tedaj nadgrajuje z vedno novimi ukrepi za lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja. Po uspešno prestanem obdobju osnovnega certifikata, so sedaj prejeli modri pečat polnega certifikata Družini prijazno podjetje.

Podjetje HOFER je doslej uspešno implementiralo številne ukrepe za lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja sodelavk in sodelavcev. Vzpostavili so delovno skupino za usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja, izvedli izobraževanja vodij na področju usklajevanja dela in družine ter to tematiko vključili v letne razgovore. Poleg fleksibilnega delovnega časa in možnosti zaposlitve za krajši delovni čas z možnostjo kasnejše vključitve v zaposlitveni model (PO)POLNI DELOVNI ČAS, HOFER sodelavkam in sodelavcem nudi še številne druge ugodnosti za lažje usklajevanje poklicnega življenja z zasebnim.

Ugodnosti za sodelavke in sodelavce z otroki

Vsi bodoči starši, zaposleni pri HOFERju, prejmejo darilo in mapo za bodoče starše z zbranimi koristnimi informacijami o nosečnosti in obdobju po rojstvu. Najmlajše vsako leto obišče Dedek Mraz, prvošolčkom pa podarijo darilno vrečko s šolskimi potrebščinami. HOFER tudi sofinancira izbrana letovanja ali tabore za otroke v času poletnih šolskih počitnic.

Novopečeni starši imajo pri HOFERju možnost koriščenja podaljšane neplačane porodniške odsotnosti z dela za obdobje do enega leta. Ugodnost je koristila tudi Anđa, ki je pri HOFERju zaposlena v računovodstvu. "S porodniškega dopusta bi se morala vrniti v mesecu maju, kar pomeni, da bi v času od maja do septembra morala poiskati varstvo za otroka. Zato sem se že kar hitro odločila, da bom z družino uživala tisto poletje." Všeč so ji tudi fleksibilen delovnik in različni dogodki za otroke.

Sabina, ki pri HOFERju kot prodajalka dela že dobrih 10 let in je mamica treh otrok (najmlajša bo prvošolka, najstarejša pa polnoletnica), je vključena v (PO)POLNI DELOVNI ČAS . "Skrajšani delovni čas mi omogoča, da mi poleg službe ostane še dovolj časa zase in za družino. Smo zelo aktivni, veliko smo zunaj, tečemo, kolesarimo, uživamo v naravi," je povedala. Časa ji ostane dovolj še za prav poseben hobi - obiskuje namreč tudi slaščičarsko akademijo in peče izvrstne torte. "Všeč so mi tudi druge ugodnosti za družine, recimo obdarovanje za Dedka Mraza, vesela sem bila 'Baby mapice' ob rojstvu otrok, najmlajša pa se letos že veseli vrečke za prvošolčke."

Drugi ukrepi za usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja

Certifikat Družini prijazno podjetje ne potrjuje zgolj uspešnega usklajevanja poklicnega življenja z družinskim, temveč zadeva širše področje zasebnega življenja. Dalj časa zaposleni pri podjetju HOFER lahko izkoristijo možnost daljše odsotnosti od dela (t.i. Sabbatical) in se v tem času popolnoma posvetijo zasebnim projektom. Ker je vrnitev na delovno mesto po daljši odsotnosti, pa naj bo zaradi porodniške odsotnosti, koriščenja Sabbaticala ali začasnega dela v tujini, lahko stresna, so pri HOFERju uvedli tudi postopek ponovnega uvajanja na delovno mesto po daljši odsotnosti.

HOFERjeve sodelavke in sodelavci imajo na voljo vsak dan sveže sadje in zelenjavo na delovnem mestu, s kritjem stroškov prijavnin za športne dogodke za sodelavke in sodelavce in njihove otroke, pa HOFER še dodatno spodbuja k aktivnemu preživljanju prostega časa. "HOFER ni le trgovina. HOFER smo ljudje," pravijo.

Ste vedeli?

  • Zgodbo podjetja HOFER piše že skoraj 2.000 sodelavk in sodelavcev.
  • Po navedbah Statističnega urada RS je v Svetovni raziskavi vrednot, ki je bila izvedena v okviru raziskovanja Slovensko javno mnenje v letu 2011, družino kot najpomembnejšo vrednoto v življenju prepoznalo 89 % polnoletnih prebivalcev Slovenije.
  • Indeks splošnega zadovoljstva HOFERjevih sodelavk in sodelavcev znaša kar 87 %, je pokazala analiza anonimnega vprašalnika zadovoljstva zaposlenih, ki sta ga za HOFER opravila zunanja neodvisna partnerja Kienbaum in ORC International, omenjeni indeks pa uvršča podjetje HOFER Slovenija med najbolj uspešne v celotni HOFER skupini.