O-STA

Smiths Medical in Ivenix sklenila partnerstvo za revolucionarno spremembo na področju infuzije s prvim celostnim naborom infuzijskih rešitev na ameriškem zdravstvenem trgu

investicije podjetja Smiths Medical ponudilo najboljše infuzijske sisteme, ki bodo izboljšali varnost pacientov in povečali klinično učinkovitost

MINNEAPOLIS & BOSTON - (BUSINESS WIRE) - Smiths Medical, vodilno podjetje za medicinske naprave v svetu, je 4. maja 2021 sporočilo, da je sklenilo ekskluzivno partnerstvo s podjetjem Ivenix, Inc., s čimer bosta podjetji v ZDA postali prva ponudnika celovitih rešitev upravljanja infuzij za različne potrebe v zdravstvu. Dolgoročno partnerstvo, ki vključuje strateško investicijo družbe Smiths Medical, združuje dva inovatorja v skupnem cilju revolucionarnih sprememb na področju infuzije, izboljšanja varnosti pacientov in zadovoljevanja potreb zdravstvenih ustanov danes in v prihodnosti.

Ivenix, medicinsko tehnološko podjetje, čigar poslanstvo je odpraviti škodo, ki jo lahko pacientom povzroči infuzija, je v vseh stopnjah razvilo prvo in edino infuzijsko črpalko velikega pretoka, da bi zadostilo najnovejšim standardom, s katerimi je skušala ameriška agencija za hrano in zdravila (FDA) izboljšati varnost infuzijskih črpalk. Zagotavljanje varnosti pacientov in klinične učinkovitosti sta ključni komponenti uspešnega upravljanja infuzij, ki rešujejo življenja. Dandanes napake, povezane z infuzijo, predstavljajo več kot polovico od 1,5 milijona neželenih dogodkov, povezanih z zdravili, ki jih letno sporočijo agenciji FDA,1 neželeni dogodki, povezani z infuzijo, pa stanejo zdravstveni sistem več kot dve milijardi dolarjev letno.2

Komplementarni portfelj na trgu vodilnih infuzijskih sistemov CADD®-Solis and Medfusion® družbe Smiths Medical vključuje brizgalne in prenosne infuzijske črpalke za odrasle ali novorojenčke, za operacijske sobe in lajšanje bolečin tako v bolnišnici kot v domačem okolje. Z vključitvijo infuzijskega sistem Ivenix (Ivenix Infusion System) v svoj ameriški portfelj bo Smiths Medical povečal svojo ponudbo na trgu infuzijskih naprav velikega pretoka, ki je ocenjen na več kot dve milijardi dolarjev.

"Kot raziskovalka črpalk velikega pretoka tipa pametna črpalka IV se zelo dobro zavedam mnogih težav z varnostjo in uporabo pri obstoječih proizvodih," je dejala dr. Karen K. Giuliano, izredna profesorica in so-direktorica Inovacijskega centra za nego in tehniko univerze Massachusetts Amherst. "Dolgo smo čakali inovacije pri pametnih črpalkah IV. Zato me veseli, ko vidim, da imajo negovalci pacientov z akutnimi stanji na tem zelo pomembnem področju varnosti pacientov izbiro pri dajanju tekočin in zdravil, ki rešujejo življenja."

"Dolgoročno partnerstvo med Smiths Medical in Ivenix bo zagotovilo, da bolnišnicam v ZDA dobavimo infuzijske rešitve naslednje generacije, obenem pa izpolnjuje našo zavezo, da pacientom pomagamo s terapijami, ki rešujejo življenja, zdravstvenim ustanovam pa prinašamo nove uvide," je dejal JehanZeb Noor, glavni izvršni direktor podjetja Smiths Medical "Naša investicija v Ivenix bo pomagala zagnati raziskave in razvoj, ki so potrebni za nadaljevanje razvoja tega pomembnega sredstva, bolnišnicam in zdravstvenim sistemom pa bo prinesla celostne rešitve."

Infuzijski sistem Ivenix vključuje infuzijski črpalko velikega pretoka s setom za doziranje, orodji za upravljanje infuzije in analitiko, ki zagotavlja informacije in povečuje učinkovitost. Sistem je leta 2019 dobil zeleno luč FDA po standardu 510(k) in s svojo varnostjo, preprostostjo in povezljivostjo postavlja nov standard pri dovajanju infuzije. Sistem upošteva tako pacienta kot njegovega skrbnika in je zasnovan tako, da zmanjšuje možnost napak in znižuje stroške.

"To partnerstvo nam omogoča, da pospešimo prodajo naših infuzijskih naprav in skupaj ponudimo portfelj vodilnih infuzijskih rešitev ter tako zagotovimo najvišji standard varne in integrirane infuzije," je dejal glavni izvršni direktor Ivenixa Jorgen B. Hansen.

Smiths Medical bo začel infuzijski sistem Ivenix tržiti kot del svojega infuzijskega portfelja poleti 2021.

O Smiths Medical

Vodilni inovator specializiranih medicinskih tehnologij za globalni trg, ki se osredotoča na oskrbo z zdravili, ključno oskrbo in na varnostne naprave. Za več informacij obiščite www.smiths-medical.com.

O Ivenixu

Ivenix, Inc. je medicinski tehnološko podjetje, čigar vizija je odpraviti škodo, ki jo pacientom lahko povzroči infuzija. Družba je bila ustanovljena z namenom razvijanja inovativnih rešitev, ki spreminjajo dajanje infuzije. Ivenix je iznašel sistem infuzije za poenostavitev dovajanja zdravila in pripeljal tehnologijo infuzije v digitalno dobo. Infuzijski sistem Ivenix Infusion System vključuje infuzijsko črpalko velikega pretoka, ki jo podpira robusten sistem infuzijskega upravljana, ki postavlja nove standarde preprostosti, inteligence in zanesljivosti. Za več informacij obiščite ivenix.com. Infuzijski sistem Ivenix je odobrila FDA.

Glej:

  1. Poročilo FDA, podatki posredovani s strani podjetja
  2. Urad za preprečevanje bolezni in promocijo zdravja (ODPHP), Kakovost zdravstva in varnost pacientov: neželeni dogodki, povezani z zdravili, 2017

Osnovno verzijo sporočila na businesswire.com si lahko ogledata na https://www.businesswire.com/news/home/20210504005275/en/

Kontakti

Za Smiths Medical:
Bob Josephson
Robert.Josephson@fticonsulting.com
203-914-2372

Za Ivenix:
Caroline Curran
caroline.curran@metiscomm.com
910-409-4126

Vir: Smiths Medical