O-STA

Na posestvu Ruske dače bo do jeseni pestro in živahno

Letošnje koncertno poletje na Ruski dači se uradno prične že 10. junija s prav posebnim koncertom Med iskrenimi ljudmi - V spomin Mojmirju Sepetu. Njegove pesmi in pesmi njegovih glasbenih prijateljev ter sopotnikov bosta prepevali Alenka Godec in Eva Hren. Nihče ne dvomi, da bodo na obrazih tako solze nostalgije, kot radost večne glasbene lepote.

V četrtek, 17. junija, bo večer uspešnic najbolj znanih svetovnih muzikalov. Pesmi bosta prepevala slovenski Danny Zuko in slovenska Sandy Olsson, Luka Markus in Saša Lešnjek, ki ju obiskovalci najbolj poznajo iz domače priredbe kultnega muzikala Briljantina. A zapela bosta še številne znane hite drugih muzikalov, tudi nekaj slovenske glasbe bo vmes.

V petek, 18. junija, na Ruski dači gostuje Špas teater v okviru njihovega letošnjega koncepta Špasno poletje, v katerem želijo nasmejati vso Slovenijo. Obiskovalce Ruske dače bo tisti petek zagotovo do solz nasmejal Ranko Babič s svojo uspešnico Kriza srednjih let, v kateri vsakič znova dokazuje, da je kljub igri naraven in super zabaven, da je princ stand-up odrov in kralj dnevnih sob.

V nadaljevanju poletja si bosta roke podajala glasba in zabavne odrske predstave, pa naj seznam odrskih zvezd ostane še presenečenje. Organizatorji razkrivajo, da bo letos kar 24 večernih dogodkov, samo za primerjavo, lani so jih organizirali 17.

Vstopnice za koncertne dogodke na Ruski dači je letos moč kupiti tudi na prodajnih mestih Eventima, kot doslej pa tudi v kavarni Ruske dače. Za gledališke dogodke Špas teatra so vstopnice na voljo tako v Mengšu, kot na Ruski dači. Več informacij pa na vila@ruska-daca.si ali prek telefona: 068 646 148.

Sicer pa prek zime in koronskega obdobja na Ruski dači niso počivali. Posestvo je dodobra prenovljeno, zasajeno z mladimi drevesi, bogatejše za občudovanja vreden ribnik, ob katerem bo čez dan prostor za kavarniško kofetkanje in druge oblike družabnosti, zvečer pa za edinstveno kabarejsko vzdušje pod zvezdami, kot ga ima lahko le Ruska dača.

Nova vrtna terasa ob ribniku bo povezala celotno posestvo in tudi osebju močno olajšala strežbo. Kot se za takšen korak spodobi, bo obogatena tudi kavarniška ponudba.

Glede na aktualne korona razmere, so se ponovno odprle tudi možnosti za doživetje gledališko - kulinarične Cesarske večerje, vendar le za zaključene družbe do 10 oseb, ki jo organizatorji pripravijo v Zelenem salonu vile.

Vodeni ogledi vile so od vključno 9. junija načrtovani ob sredah ob 18.00 ter tradicionalno tudi ob sobotah ob 11.00 in 12.00. Še več informacij na povezavi https://www.ruska-daca.si/

Foto: arhiv Ruska dača