O-STA

Konceptni predlogi ureditve zelenice za pošto

Velenje, 1. junij 2021 - Na razpis za oddajo konceptnega predloga ureditve območja, ki ga Velenjčani poznamo kot 'zelenica za pošto', se je prijavilo kar trinajst podjetij in posameznikov, ki so bili do konca ocenjevanja predlogov anonimni. Na razpisu je prvo nagrado prejel konceptni predlog podjetja Efekt, d. o. o., iz Ljubljane. Nagrajeni konceptni predlogi bodo ves mesec junij razstavljeni v avli Mestne občine Velenje.

Konec leta 2020 smo objavili javni razpis, s katerim smo povabili prostorske načrtovalce, arhitekte in krajinske arhitekte, da z anonimno oddajo konceptnega predloga predstavijo svojo vizijo ureditve območja, ki ga Velenjčani poznamo kot 'zelenica za pošto'.

Ker gre za pomembno mestno površino, ki je bila doslej v večji meri nepozidana, smo s pozivom stroki želeli pridobiti kvalitetne urbanistične, arhitekturne in krajinsko-arhitekturne idejne rešitve, ki nam bodo enkrat v prihodnosti v pomoč pri uresničevanju ciljev prostorskega razvoja občine.

Na naš poziv se je odzvalo kar trinajst podjetij in posameznikov. Predstavili so izredno izvirne, zanimive in strokovno utemeljene predloge, s posebnim poudarkom na kakovosti bivanja in preživljanju prostega časa v soseski, mestu.

Vse pravočasno prispele elaborate je v mesecu aprilu pregledala in ocenila strokovna komisija. Na anonimnem razpisu je največ točk strokovne komisije in s tem 1. nagrado prejel konceptni predlog podjetja Efekt, d. o. o., iz Ljubljane.

Od danes, 1. junija 2021, bodo nagrajeni konceptni predlogi en mesec razstavljeni v avli Mestne občine Velenje. Na povezavi https://www.velenje.si/o-velenju/urejanje-prostora/11968 pa so objavljene podrobnejše informacije o rezultatih razpisa.

Sedemčlanska strokovna komisija je skladno z razpisnimi pogoji in merili za ocenjevanje ocenila 11 od 13 prispelih predlogov. Najboljšim trem bomo podelili nagrade, dodatnih pet predlogov pa odkupili.

1. nagrado bo prejelo podjetje Efekt arhitektura, d. o. o. (Matic Lašič, Tina Mikulič, Sebastjan Sunajko, Analina Štumberger, Damjan Černe, Andreja Zapušek Černe, Andrej Blatnik), 2. nagrado podjetje Medprostor, d. o. o. (Rok Žnidaršič, Katja Ivić, Dino Mujić, Jerneja Fischer Knap) in 3. nagrado podjetje Domino inženiring, d. o. o. (Rok Poles).

Prijaviteljem se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje, občane pa prijazno vabimo na ogled razstavljenih predlogov!