O-STA

Začetek večerov smeha na Starem gradu celje

V tretjem tednu Poletja v Celju se na Starem gradu Celje začenja Špasno poletje z večeri komedije in smeha, ki jih soorganizirata Špas teater in Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje. Do 21. avgusta bo na sporedu šest stand up komedij. Prva v nizu bo v sredo ob 21. uri, ko bo za smeh skrbela Tina Gorenjak s komedijo Večno samska.

Celjski mladinski center in Europe Direct Savinjska pa sicer v torek ob 11. uri pripravljata spletno predstavitev programa Erasmus za mlade podjetnike. Ljubitelji kulinarike so v sredo ob 16. uri vabljeni na kulinarično delavnico Cele kuha: Divja kulinarika s Karmen Gajšek v Tehnopark Celje. Najmlajši bodo v četrtek ob 18. uri lahko uživali v čarovniški predstavi čarodeja Janija. Dve uri kasneje se bo v Atriju Knežjega dvora začel koncert Giannija Rijavca.

Otroci so v petek ob 11. uri vabljeni v Muzej novejše zgodovine Celje na počitniško druženje v Hermanovem brlogu. Zvečer bosta dva glasbena dogodka, ob 20.30 se bo pri Vodnem stolpu začel koncert Dan D, ob 21. uri se bosta pri Metropolu predstavila Vagabunda. V soboto ob 21. uri bo pri Metropolu nastopil akustični duo Egzi in Ketrin.

Pokrajinski muzej Celje v soboto vabi na javno vodstvo po razstavi Grofje Celjski, v nedeljo pa na javno vodstvo po razstavi Celeia - mesto pod mestom. Do 12. julija bo v atriju Knežjega dvorca potekal Kino pod zvezdami, ki ga soorganizirata Mestni kino Metropol in Zavod Celeia Celje.

Na Starem gradu Celje bodo v soboto in nedeljo obiskovalce v sklopu Žive zgodovine navduševali Vitezi najemnikov grofov Celjskih.

Na različne delavnice vabi Tehnopark Celje, za podrobnejše tematike delavnic in prijavo obiščite njihovo spletno stran.

Do konca poletja si v Galeriji sodobne umetnosti lahko ogledate razstavo celjske umetnice Maje Hodošček V postajanju, V Galeriji Rački je razstava Živi užitki Ane Straže, v Likovnem salonu pa mednarodna razstava z imenom At some point we all have to dance. V centru mesta pa boste opazili intervencijo v javnem prostor Franca Purga, poimenovano Prihodnost.

Ob koncu tedna pa izkoristite priložnost brezplačnega poletna vodenja z lokalnimi vodiči na gradu ali v mestnem jedru.

Iz Tehnoparka Celje so sporočili, da bodo v juliju in avgustu obratovali po poletnem odpiralnem času, in sicer od torka do nedelja med 10. in 17. uro, ob ponedeljkih pa je največji znanstveno-zabavni park v Sloveniji zaprt.

Stari grad Celje je celotno poletje odprt od ponedeljka do nedelje od 9. do 21. ure, Galerija sodobne umetnosti in Likovni salon sta odprta od torka do petka med 11. in 18. uro, ob sobotah med 10. in 13. uro ter ob nedeljah med 14. in 18. uro. Galerija Račka je odprta med četrtkom in nedeljo med 16. in 19. uro. Muzej novejše zgodovine Celje vas pričakuje med torkom in petkom med 9. in 17. uro, ob sobotah med 9. in 13. uro ter ob nedeljah in praznikih med 14. in 18. uro. Pokrajinski muzej Celje lahko obiščete od torka do nedelje med 10. in 18. uro.

Več informacij najdete v programu prireditev, ki je objavljen na spletni strani www.celje.si, na Facebook strani Visit Celje ter v mesečniku v TIC-u na Glavnem trgu ali na Starem gradu Celje.