O-STA

Skupina SoftBank imenovala Marka Kornblaua za globalnega direktorja za komunikacije

TOKIO, Japonska--(BUSINESS WIRE)-- Skupina SoftBank Group Corp. ("SBG") je danes sporočila, da se bo Mark Kornblau pridružil SBG-ju kot globalni direktor za komunikacije. Odločitev stopi v veljavo 16. avgusta. G. Kornblau prihaja v SBG iz skupine NBCUniversal News Group, kjer je trenutno izvršni podpredsednik za komunikacije.

G. Kornblau bo delal v SoftBankovi pisarni v New Yorku in bo odgovarjal Masayoshiju Sonu, ki je izvršni direktor, vodstveni delavec, predsednik in glavni izvršni direktor SBG-ja ter Marcelu Claureu, vodstvenemu delavcu, izvršnemu podpredsedniku in glavnemu operativnemu direktorju SBG-ja, ki je tudi glavni izvršni direktor SoftBank Group International. V tej vlogi bo g. Kornblau odgovoren za vodenje SBG-jeve strategije korporativnega komuniciranja ter bo usmerjal zunanje in notranje globalno komuniciranje podjetja. Sodeloval bo tudi s skoraj 300 podjetji iz SBG-jevega portfelja ter skrbel za koordiniranje in ustvarjanje vrednosti v celotnem poslovnem sistemu SoftBank Group.

"Mark je zelo cenjen in nadarjen vodja komuniciranja, ki že več kot dve desetletji zvesto svetuje direktorjem, predsedniškim kandidatom, vladnim voditeljem in novinarjem," je dejal g. Claure. "Bo dragocen partner naši vodstveni ekipi ter podjetnikom in podjetjem, v katera vlagamo."

G. Kornblau je povedal, da je "SoftBank v središču transformativnega globalnega gibanja. Oblikuje prihodnost prek zaznavanja zares inovativnih tehnologij in pospeševanja rasti podjetij, ki korenito spreminjajo naš način življenja in dela - na bolje. Veselim se podpiranja te misije."

G. Kornblau je v skupini NBCUniversal News Group odgovoren za komuniciranje za nagrajen portfelj televizijskih in digitalnih novičarskih znamk in je podjetje pripravil za uspeh v hitro spreminjajoči se medijski krajini. V tej vlogi g. Kornblau sodeluje s poslovnimi in uredniškimi vodji najbolj znanih znamk NBC News, MSNBC, TODAY, Nightly News, Meet the Press in njihovih mrež za pretočne vsebine ter digitalnih platform. Prav tako je vodil pogajanja mreže za prenos glavnih predsedniških debat leta 2020, ki so dosegle rekordno gledanost.

Pred zaposlitvijo v NBCUniversal News Group je bil g. Kornblau generalni direktor za korporativno komuniciranje v družbi JPMorgan Chase, kjer je z izvršnim vodstvom delal na strateškem in kriznem komuniciranju in se ukvarjal z odnosi z mediji, da bi tako podpiral odnos podjetja z vlado in prizadevanja za družbeno odgovornost podjetja.

Pred tem je g. Kornblau delal v administraciji ameriškega predsednika Baracka Obame kot vodja komuniciranja in predstavnik za javnost veleposlanice ZDA pri OZN Susan Rice. Vodstvene funkcije na področju komuniciranja je imel v dveh ameriških predsedniških kampanjah, na Capitol Hillu in v kampanjah obeh domov ameriškega parlamenta.

G. Kornblau je član uprave neprofitne organizacije za razvoj kulinaričnih veščin mladih Careers in Culinary Arts Program. Na univerzi v Wisconsin-Madisonu je diplomiral na področju umetnosti, znanosti in trgovine.

O skupini SoftBank Group

Skupina SoftBank Group vlaga v napredne tehnologije, da bi izboljšala kakovost življenja ljudi po vsem svetu. SoftBank Group sestavljajo: SoftBank Group Corp. (TOKYO: 9984), investicijsko holdinško podjetje, ki ima deleže na področju telekomunikacij, internetnih storitev, umetne inteligence, pametne robotike, interneta stvari in ponudnikov tehnologij čiste energije; SoftBank Vision Funds, ki namenja več kot 100 milijard ameriških dolarjev za podporo izjemnim poslovnežem pri spreminjanju industrij in oblikovanju novih; SoftBank Latin America Fund, vreden 5 milijard ameriških dolarjev, ki je največji sklad tveganega kapitala v regiji; ter SB Opportunity Fund, sklad vreden 100 milijonov ameriških dolarjev, ki vlaga v podjetja, ki so jih ustanovili pripadniki rasnih manjšin v ZDA. Za več informacij, prosimo, obiščite https://global.softbank.

Izvirno besedilo je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210707005434/en/

Kontakti

Japonska:
sbpr@softbank.co.jp
+81 3 6889 2300

ZDA:
Sard Verbinnen & Co
Benjamin Spicehandler / Hannah Dunning
SoftBank-SVC@sardverb.com

Vir: SoftBank Group Corp.