O-STA

Župan obiskal tabornike v Ribnem

Sporočilo za javnost

Velenje, 8. julij 2021 - Včeraj popoldne je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol s sodelavci obiskal tabornike, ki v teh dneh taborijo v Ribnem. Zveza taborniških društev Šaleška zveza tabornikov regionalna skavtska zveza, skupaj z rodovi, ki so vključeni v to zvezo, že 55 let organizira taborjenja. To poletje bo v Ribnem taborilo okoli kot 1.000 mladih tabornic in tabornikov rodov, ki so vključeni v Šaleško zvezo tabornikov in od drugod. Kot vsako leto jih je Mestna občina Velenje obdarila z domačimi piškoti, s katerimi se bodo lahko sladkali čez poletje.

Ker je bilo sončno in zelo vroče, so se otroci ob obisku župana hladili v Blejskem jezeru. Mladi taborniki so županu zastavili številna iskrena otroška vprašanja in mu po povedali tudi nekaj šal. Med drugim jih je zanimalo, kje ima župan pisarno in če ga lahko obiščejo, kdo je spekel kekse, ki smo jih prinesli v tabor, zakaj smo izbrali ime Vista za prireditveni prostor, kdaj bomo v Velenju zgradili Skate park ... Najpogumnejši taborniki so za župana celo zaplesali.

Društvo tabornikov Rod Jezerski zmaj vsako leto sredstva pridobi tudi preko javnega razpis za sofinanciranje izvajanja letnega programa športa iz proračuna Mestne občine Velenje. Letos bodo v okviru omenjenega razpisa prejeli 2.317 evrov.

Preko razpisov, ki so namenjeni mladim v Mestni občini Velenje, je Društvo tabornikov Rod Jezerski zmaj Velenje, za projekt Nazaj v naravo s taborjenji v Ribnem prejelo 3.750 evrov in za projekt Vodniška šola: s taborniškim pristopom do izobrazbe za življenje 1.438 evrov. Društvo tabornikov rodu "Lilijski grič" Pesje pa v okviru enakih razpisov 2.000 evrov za projekt Naj živi prostovoljstvo!

V prilogi pošiljamo fotografijo.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje
Aleksandra FORŠTNER, univ. dipl. politolog
Kabinet župana
T: 03 8961 736