O-STA

15. mednarodni košarkarski kamp Boki Nachbar

V nedeljo, 11. julija 2021, se je pričel že 15. mednarodni košarkarski kamp Boki Nachbar, letos z rekordno udeležbo. Nekdanji NBA košarkar Boki Nachbar že vrsto let prenaša svoje košarkarsko znanje in izkušnje na mlade ljubitelje košarkarje. Strokovni tim kampa je sestavljen iz nekdanjih slovenskih reprezentantov in reprezentantk z igralskimi izkušnjami v Evroligi in v tujini, dopolnjujejo ga perspektivni mladi trenerji, izkušene vzgojiteljice in vzgojitelji ter fizioterapevt.

Kamp se že tradicionalno odvija v Osnovni šoli Koper, kjer v prvi izmeni 98 udeležencev v klimatizirani dvorani nadgrajuje svoje košarkarske veščine. Zaradi velikega povpraševanja sta zadnja štiri leta na voljo dve izmeni, tudi v drugo izmeno je že prijavljenih preko 90 otrok. Kvalitetno delo so prepoznali tudi v tujini, saj letos udeleženci prihajajo iz osmih evropskih držav. Visok delež predstavljajo tako imenovani povratniki, ki se kampa udeležijo več let zapored, kar je veliko priznanje za kakovostno delo strokovnega kadra v preteklih letih in seveda obenem odgovornost, da bo tudi letos in v prihodnje kamp izpeljan na visokem nivoju.

Kamp je organiziran skladno z ukrepi Vlade RS in priporočili pristojnih institucij za zajezitev širjenja koronavirusa. V zadnjih letih je program osvežen z nekaj novostmi. Poleg košarkarskih treningov in tekmovanj so za otroke organizirane številne spremljevalne aktivnosti, kot so atraktivne Get-Wet igre, košarki komplementarni športi, razvedrilne igre, izlet z ladjo ali obisk vodnega parka in vsakodnevno kopanje v morju. Izredno veliko zanimanja je za dodatne individualne treninge v jutranjih urah. Pester program kampa se v soboto zaključi z All stars tekmo, na kateri udeleženci pokažejo svoje košarkarsko znanje in napredek v preteklem tednu. Sledi podelitev diplom vsem udeležencem in nagrad najboljšim posameznikom, ki so na kampu izstopali bodisi v košarkarskih spretnostih bodisi karakterno kot vzor sovrstnikom. Na kampu je namreč velik poudarek tudi na športnih vrednotah, ki med drugimi zajemajo tudi sodelovanje, spoštovanje, vztrajnost, odgovornost in fair play.

Več o dogajanju na kampu lahko dnevno spremljate na Facebook strani www.facebook.com/bostjan.nachbar/.

Kdaj: vsak delavnik od 14. - 23. julija 2021 med 9.30 in 12.45 ter med 14.30 - 17.00

Kje: Osnovna šola Koper, Cesta Zore Perello - Godina 1, 6000 Koper - Capodistria

Kontaktni osebi: Mojca Markovič (041 601 155), Miha Čmer (041 515 061)

E-naslov: bn.camp7@gmail.com