O-STA

Gupshup zbral dodatnih 240 milijonov USD za pospešek globalni viziji pogovornih sporočil

Investicija uveljavlja Gupshup kot vodilno platformo za sporočila, pospešuje inovacijo produktov v podporo digitalnemu poslovanju, aktivnosti na področju prevzemov in globalno širitev GTM

SAN FRANCISCO--(BUSINESS WIRE)-- Gupshup, vodilna platforma za sporočila, je danes objavila, da je zbrala dodatnih 240 milijonov ameriških dolarjev v nadaljnjem krogu financiranja s strani vodilne skupine investitorjev v sektorju, ki vključuje Fidelity Management and Research Company LLC, Tiger Global, Think Investments, Malabar Investments, Harbor Spring Capital, določene stranke s katerimi upravljajo Neuberger Berman Investment Advisers LLC, White Oak, Neeraj Arora in druge. Omenjeno financiranje sledi aprilskemu vložku družbe Tiger Global v višini 100 milijonov USD, ki je podjetje vednotila na 1,4 milijarde USD.

Gupshup bo investicijo uporabil za nadaljnje uresničevanje svoje vizije in za sekundarni odkup lastnih delnic od obstoječih in nekdanjih zaposlenih kot tudi prejšnjih investitorjev. Gupshup nadaljuje z vlaganji v inovacijo produktov, ki omogočajo digitalno poslovanje, in širjenje pobud go-to-market v gospodarstvih, kjer mobilne tehnologije prevzemajo vodilno vlogo. Gupshup obenem preučuje prevzemne priložnosti za širjenje svojih poslovnih priložnosti. Podjetje je pred tem napovedalo širitev poslovodstva z zaposlovanjem vodji za področja korporativnega razvoja, razvoja mednarodnega poslovanja, prodaje, upravljanja uspeha strank, marketinga in informacijske tehnologije.

"V indijski digitalni ekonomiji vidimo znatno rast," je dejal upravni direktor Think Investments Shashin Shah . "Gupshupova platforma je ključno orodje za podjetja, ki gradijo svoj digitalni odtis. Glede na njegovo vodilno vlogo na trgu, rast, ki jo poganjajo investicije, in privlačen finančni profil se veselimo partnerstva z Gupshupom."

"Gupshupov napredek spremljamo že dolgo časa ob tem, da verjamemo, da so najbolj razvita platforma za komunikacijo s strankami v Indiji in vse bolj tudi na drugih hitro rastočih trgih, z vodilno pozicijo na najbolj privlačnih in najhitreje rastočih podsegmentih trga," je dejal generalni direktor družbe Malabar Investments Sumeet Nagar. "Verjamemo, da imajo Beerud in ekipa enkratno priložnost, da z novo paleto ponudbe razširijo ciljni trg in pomembno povečajo obseg poslovanja, kar je idealen recept za ogromno ustvarjanje vrednosti. Beeruda poznam že več kot tri desetletja in vsi pri Malabarju smo navdušeni, da smo se z Gupshupom povezali v partnerstvo na naslednji etapi njihovega potovanja."

"Menimo, da je digitalizacija Indije v zgodnjih fazah transformacijske rasti, ki jo poganja infrastruktura kritičnih komunikacij," je dejal partner pri Harbor Spring Capital Subir Jajoo. "Gupshup je zgradil vodilno platformo za krepitev stikov med podjetji in potrošniki in veseli nas vzpostavitev partnerstva s to družbo pri nadaljnjem izboljševanju digitalnih izkušenj prek inovativnosti, zanesljivosti in storitev za stranke."

"Pogovori predstavljajo novo digitalno izložbeno okno za podjetja - tako rekoč vsako podjetje jih bo moralo vzpostaviti," je dejal soustanovitelj in glavni izvršni direktor Gupshupa Beerud Sheth. "Digitalno poslovanje po svetu spreminjamo s pogovornimi sporočili. Veselimo se partnerstva z našimi novimi vlagatelji glede na njihove neverjetne pretekle izkušnje pri podpiranju podjetji, ki ustvarjajo nove kategorije. Veselimo se tudi priložnosti, da bomo lahko zagotovili delno likvidnost in dobre donose zgodnjim vlagateljem in zaposlenim, ki so verjeli v Gupshup."

Omogočanje digitalnega poslovanja s pomočjo pogovornih sporočil podjetjem v vseh panogah pomaga, da lahko svoje stranke popeljejo na pogovorna potovanja, ki jih podpira umetna inteligenca, na aplikacijah za sporočanje prek marketinških, prodajnih in podpornih delovnih tokov. Potrošniki lahko odkrijejo produkte, jih plačajo, sledijo njihovi dostavi, dajejo povratne informacije in dobijo podporo, medtem ko klepetajo s svojimi priljubljenimi blagovnimi znamkami, kot bi klepetali s svojimi prijatelji ali družino.

Zadnji krog dokapitalizacije Gupshupa je potekal aprila 2021. Družba je leta 2021 povečala kapital za 340 milijonov USD. Gupshup je v zadnjih letih hitro rasel in je leto 2020 končal z ocenjeno letno rastjo prihodkov v višini približno 150 milijonov USD.

Dodatni viri

O podjetju Gupshup

Gupshup omogoča boljše sodelovanje s strankami prek pogovornih sporočil. Gupshup je vodilna platforma za sporočila, z več kot 6 milijardami sporočil na mesec. Na tisoče velikih in majhnih podjetij na hitro rastočih trgih uporablja Gupshup za ustvarjanje pogovornih izkušenj prek marketinga, prodaje in podpore. Gupshupova nosilna platforma nudi en aplikacijski programski vmesnik (API) za sporočila za več kot 30 kanalov, bogat komplet orodij za gradnjo pogovornih izkušenj za vsak primer in mrežo partnerstev na hitro rastočih trgih za vse sporočevalne kanale, proizvajalce naprav, neodvisne ponudnike programske opreme in operaterje. Pogovori so z Gupshupom za podjetja postali sestavni del njihovega uspeha pri vključevanju potrošnikov. Gupshup je prisoten v Indiji, Latinski Ameriki, Jugovzhodni Aziji, na Bližnjem vzhodu, v Vzhodni Evropi, Afriki in v Združenih državah. Obiščite www.gupshup.io. Klepetaj z Gupshupovim botom.

Izvorno različico sporočila si oglejte na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210728005075/en/

Kontakti

Mediji
Richard Laermer
RLM PR | gupshup@rlmpr.com | (212) 741-5106 x 216


Vir: Gupshup