O-STA

Synology je predstavil diske HAS5300 SAS, namenjene opravljenju zahtevnih nalog

Ljubljana, 4. 8. 2021 - Synology je predstavil nove 3,5-palčne diske SAS z oznako HAS5300. Namenjeni so vgradnji v zahtevnejše sisteme, kjer je potrebna velika kapaciteta in zmogljivost za izgradnjo zanesljivih sistemov za shranjevanje v poslovnih okoljih.

Po januarskem izidu pogonov SATA serije HAT5300 so diski HAS5300, ki so na voljo v modelih 16TB, 12TB in 8TB, najnovejša pridobitev v Synologyjevi ponudbi diskov. Diski SAS so idealni za vgradnjo v Synologyjeve visoko zmogljive in razširljive rešitve za shranjevanje iz serij SA in UC.

Visoka zmogljivost za kritične delovne obremenitve

Pogoni HAS5300 SAS se ponašajo s podporo za 550 TB/leto delovnih obremenitev1 in z oceno 2,5 milijona ur povprečnega časa do okvare (MTTF). Zasnovani so tako, da zagotavljajo dosledno in vrhunsko zmogljivost v najintenzivnejših okoljih. Celovitost podatkov za kritične aplikacije dodatno pomagajo zagotoviti s tehnologijo "Persistent write cache".

S pomočjo protokola SAS diski Synology HAS5300 uporabnikom omogočajo izgradnjo sistema s 180 diski v zmogljivih strežnikih NAS iz serije SA, ali pomagajo zagotavljati maksimalno dosegljivost iSCSI podatkovnih storitev v zahtevnih okoljih z uporabo aktivno-aktivne IP SAN rešitve UC3200. Novi diski podpirajo tudi hiter prenos podatkov za podatkovno intenzivne konfiguracije.

"Diski zagotavljajo do 274 MB/s stabilne hitrosti prenosa podatkov2, zaradi česar so idealna izbira za podjetja, ki zahtevajo največjo zmogljivost in zanesljivost," je dejala Peggy Weng, produktna vodja pri Synology Inc. "Ne glede na to ali izvajate obsežen video nadzor, večpredstavnostno postprodukcijo ali kateri drugi zahteven proces, diski HAS5300 dosledno zagotavljajo visoko zmogljivost."

Zasnovani za povečanje zmogljivosti sistemov Synology

Diski iz serije HAS5300 so bili podvrženi več kot dvesto tisoč uram združljivostnih in stresnih testov3 na sistemih Synology. Zato ponujajo neprimerljivo zanesljivost in zmožnost integracije z napravami in rešitvami Synology, kar uporabnikom pomaga ustvariti temeljito preverjene in zanesljive rešitve za hrabo podatkov.

Med razvojem je bila serija HAS5300 optimizirana za optimalno združljivost in zagotavljanje najboljše možne zmogljivosti pri uporabi v sistemih Synology, najboljše rezultate pa dosega pri izboljšanju učinkovitosti obnovljanja polja RAID.

"Prilagojena strojna programska oprema in optimizacija za strojno opremo Synology omogočata 27% hitrejši čas obnovitve RAID-a v sistemih z diski HAS5300 v primerjavi s primerljivimi diski na trgu4, kar znatno zmanjša čas, ki ga polja porabijo v poslabšanem stanju in tako pomagajo uporabnikom povečati dolgoročno razpoložljivost sistema," je dodala Peggy Weng.

Posodobitve strojne programske opreme za diske HAS5300 bodo dobavljene skupaj z najnovejšimi posodobitvami operacijskega sistema Synology DiskStation Manager (DSM), kar zmanjšuje obremenitev oddelka IT glede vzdrževanja, in zagotovlja, da bo vaš sistem vedno uporabljal najnovejšo programsko opremo. Serija HAS5300 je opremljena s 5-letno omejeno garancijo podjetja Synology.

Dosegljivost

16 TB, 12 TB in 8 TB modeli diskov SAS HAS5300 so že na voljo pri vašem dobavitelju opreme Synology.


HAS5300-8T

HAS5300-12T

HAS5300-16T

Vmesnik

SAS 3.5"

Kapaciteta5

8 TB

12 TB

16 TB

Razred

Enterprise

Predpomnilnik

256 MiB

512 MiB

Povprečen čas do prve napake (MTTF)6

2,500,000 ur

Maks. stabilna stopnja pretoka

230 MiB/s

242 MiB/s

262 MiB/s

Garancija7

5-letno omejeno jamstvo

Kliknite za prenos brošure HAS5300 s celovitimi tehničnimi specifikacijami

  1. Delovna obremenitev je opredeljena kot količina podatkov - zapisanih, prebranih ali preverjenih z ukazi iz gostiteljskega sistema.

  2. Največja stabilna hitrost prenosa podatkov diskov HAS5300-16T.

  3. Med pogoni HAS5300-8T, HAS5300-12T in HAS5300-16T je bilo z napravami Synology opravljenih več kot 200.000 ur testiranj, da bi povečali združljivost teh diskov z napravami Synology.

  4. Testiranje učinkovitosti je izvedlo podjetje Synology z 12 pogoni na napravi SA3600, z uporabo RAID 5 in datotečnim sistemom Btrfs, v primerjavi z diski podobnih zmogljivosti (12 TB) istega razreda (Enterprise). Rezultati so samo referenčni. Dejanska zmogljivost se lahko razlikuje glede na delovno obremenitev, preizkusne metode in način konfiguracije naprav in programske opreme.

  5. Definicija kapacitete: Pri trdih diskih terabajt (TB) pomeni 1,000,000,000,000 bajtov. Na drugi strani, računalniški operacijski sistem, predstavlja kapaciteto hrambenega prostora z uporabo potence števila 2 - za definicijo 1 GB = 230 = 1,073,741,824 bajtov in tako prikazuje manj prostora za hrambo. Razpoložljiva zmogljivost pomnilnika se razlikuje glede na velikost datoteke, oblikovanje, nastavitve, programsko opremo in operacijski sistem. Dejanska formatirana zmogljivost se lahko razlikuje.

  6. Povprečni čas do okvare (MTTF) ni zagotovilo ali ocena življenjske dobe izdelka; gre za statistično vrednost, povezano s povprečnimi stopnjami pri velikem številu izdelkov, ki morda ne odražajo dejanskega delovanja. Dejanska življenjska doba izdelka se lahko razlikuje od MTTF.

  7. Garancijsko obdobje začne teči od datuma nakupa, kot je navedeno na potrdilu o nakupu. Preberite več o naši politiki omejene garancije.


##

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s podjetjem Synology že od leta 2009 ter skrbi za distribucijo, promocijo in tehnično podporo Synology NAS strežnikov v Sloveniji. Poleg tega pa je Xenon forte dolgoletni partner podjetja Kyocera Document Solutions, ki je proizvajalec tiskalniških naprav in ponudnik rešitev za upravljanje z dokumenti. Xenon forte s Kyocero sodeluje že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Synology in Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij.