O-STA

Na tednu mode v Kopenhagnu odpira svoja vrata Zalando Greenhouse, kjer bodo razkrili finaliste Zalandovega natečaja za trajnostni razvoj 2021

  • Zalando bo modnim navdušencem po vsem svetu omogočil, da od blizu doživijo teden mode v Kopenhagnu, in sicer tako s fizičnim dogajanjem kot z virtualno izkušnjo v Zalando Greenhouse

  • Zalando Greenhouse je virtualni razstavni prostor, ki obiskovalce popelje v zakulisje tedna mode in razkriva več o nominiranih blagovnih znamkah, oblikovalcih in njihovih zbirkah

  • Finalisti Zalandovega natečaja za trajnost Mother of Pearl, Nikolaj Storm in Teatum Jones predstavljajo svoje kolekcije na uradnem prizorišču Zalando Copenhagen Fashion Week in digitalno v virtualnem razstavnem prostoru Zalando Greenhouse.

LJUBLJANA, 9. AVGUSTA, 2021 // Zalando, vodilna evropska spletna platforma za modo in življenjski stil, in teden mode v Kopenhagnu nadaljujeta triletno strateško partnerstvo. Teden mode v Kopenhagnu, ki že drugo leto poteka v partnerstvu z Zalandom, se začne jutri, 10. avgusta, in bo potekal vse do 13. avgusta. Vračajo se dogodki v živo, zvrstile pa se bodo tako spletne kot fizične modne revije. Finalisti letošnjega Zalandovega natečaja za trajnostni razvoj, Mother of Pearl in Teatum Jones, ki delujeta v Združenem kraljestvu ter Danec Nikolaj Storm bodo svoje kolekcije predstavili na fizičnih modnih revijah. Ljubitelji mode si lahko ogledajo vse tri predstavitve finalistov v Zalando Greenhouse. Zmagovalec bo razglašen v živo v središču razstavnega prostora Zalando Greenhouse v Skuespilhusetu v Kopenhagnu v četrtek, 12. avgusta, ob 15.00. Na voljo bo tudi neposredni prenos.

Podpredsednica marketinškega oddelka v Zalandu, Natalie Wills, pravi: "Veseli nas, da tudi letos sodelujemo s tednom mode v Kopenhagnu. Z Zalandovim natečajem za trajnostni razvoj postavljamo v ospredje blagovne znamke, ki so pomembne za bolj trajnostne prakse v naši industriji. Glede na trenutno situacijo s potovanji smo navdušeni, da lahko ljubiteljem mode s fizičnim dogodkom na našem prizorišču v Kopenhagnu in z virtualno izkušnjo v razstavnem prostoru Zalando Greenhouse omogočimo to modno doživetje, in sicer ne glede na to, kje so. Naše poslanstvo je, da še naprej spodbujamo industrijo, da se osredotoči na bolj trajnostne smernice in podpira blagovne znamke, ki stojijo za njimi. S tem hibridnim pristopom in aktivnostmi na tednu mode Zalando še naprej premika meje za svoje kupce in ponuja zares inovativne načine za raziskovanje bolj trajnostne mode, in sicer tako na spletu kot v fizičnem svetu."

Zalando Greenhouse modnim navdušencem po vsem svetu z enostavnim dostopom do prizorišča prek telefona, tablice ali prenosnega računalnika ponuja virtualno doživetje tedna mode v Kopenhagnu 2021. Pri zasnovi spletne izkušnje so navdih našli v izgledu in vzdušju fizičnega prizorišča prireditve v Kopenhagnu, Skuespilhuset København, kjer bodo potekale predstavitve finalistov. Finalisti Zalandovega natečaja za trajnostni razvoj bodo ustvarjalni navdih za svoje kolekcije delili z obiskovalci in jim v virtualnem prostoru Zalando Greenhouse predstavili svoje zgodbe ter strast do trajnosti.

Digitalni prostor Zalando Greenhouse obiskovalce popelje skozi modno oazo, virtualni prostor pa je razdeljen v namenske prostore, kjer se bodo predstavili vsi finalisti Zalandovega natečaja za trajnostni razvoj, Mother of Pearl, Nikolaj Storm in Teatum Jones ter prostor, namenjen prenosu modne revije v živo in javni razpravi o modni panogi. V razpravi bo sodelovala vrsta vodilnih strokovnjakov iz modnega sveta, ki se bodo dotaknili aktualnih tem modne industrije, kot so trajnost, raznolikost in vključenost. Celovita virtualna izkušnja predstavlja nov pristop k predstavitvi modnih kolekcij in dokazuje, da inovativna tehnologija navdihuje in usmerja industrijo k bolj trajnostni prihodnosti.

Zalandov natečaj za trajnostni razvoj želi modne znamke spodbuditi k raziskovanju alternativnih pristopov oblikovanja in proizvodnje, ki bi lahko bolj prispevali k trajnostni prihodnosti. Natečaj zaokrožuje Zalandovo trajnostno strategijo do.MORE in daje priložnost Zalandu, da izkoristi svojo platformo za boljše sodelovanje v modni industriji in obenem usmeri pozornost na blagovne znamke, ki si delijo skupno vizijo. Žirija strokovnjakov iz modne industrije ocenjuje trajnostne strategije blagovnih znamk, vključno z njihovimi kolekcijami, in stopnjo predanosti trajnostnemu napredku ter inovacijam. Zmagovalec Zalandovega natečaja za trajnostni razvoj bo prejel finančno nagrado v višini 20.000 evrov in partnerstvo z Zalandom za razvoj ekskluzivne kolekcije, ki bo še naprej zasledovala trajnostne rešitve pri oblikovanju - na področju materialov, proizvodnih procesov, tehnoloških rešitev in sledljivosti.

Zalando bo zmagovalni blagovni znamki nudil še dodatno podporo pri njihovi poslovni rasti, saj bo širok nabor kosov iz zmagovalne kolekcije na voljo na modni platformi Zalando z več kot 42 milijoni aktivnimi kupci na 23 evropskih trgih.

O ZALANDU

Zalando (https://corporate.zalando.com) je vodilna evropska spletna platforma za modo in življenjski slog. Ustanovljen je bil leta 2008 v Berlinu. Več kot 42 milijonom aktivnim kupcem na 23 trgih prinaša celovito modo, od glave do pet: oblačila, obutev, dodatke in kozmetiko. Izbor mednarodnih blagovnih znamk sega od svetovno znanih imen do lokalnih blagovnih znamk. Spletna platforma je modna točka, ki na enem mestu združuje navdih, inovacije in druženje. Kot napredno modno evropsko tehnološko podjetje si Zalando prizadeva najti digitalne rešitve za vse vidike modnega potovanja: za stranke, partnerje in vse dragocene deležnike v svoji zgodbi. Sledi viziji postati izhodiščna modna točka in trajnostna platforma s pozitivnim učinkom na ljudi in okolje.