O-STA

Ameriški voditelji z različnih področij so pozvali predsednika Bidna, da stopi na čelo prizadevanj skupine G7, da se precepi večino svetovnega prebivalstva do konca leta

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- Skupina 34 vodilnih osebnosti iz poslovnega sveta, vlade, medicinske stroke in akademskih krogov je danes objavila odprto pismo v časopisu Wall Street Journal ter v njem pozvala ameriškega predsednika Josepha R. Bidna, da vodi pobudo znotraj skupine G7, ki si prizadeva, da bi regije, ki jih je pandemija najbolj prizadela, prejele cepiva proti covidu-19.

To sporočilo za javnost vsebuje multimedijske vsebine. Celotno besedilo je na voljo na: https://www.businesswire.com/news/home/20210810005319/en/

"Na milijone ljudi v Latinski Ameriki, Afriki in Jugovzhodni Aziji ima še naprej omejen dostop do cepiv ali pa ga sploh nima ter je tako še naprej obupanih, saj se različica delta pospešeno širi po vsem svetu," je zapisano v pismu. "Pomoč pri precepljenju prebivalstev v drugih državah je naložba v našo lastno varnost ter globalno stabilnost."

Voditelji so v pismu še zapisali, da so se države, ki so članice skupine G7, na junijskem srečanju zavezale, da si bodo prizadevale za izkoreninjenje bolezni covid-19 in za okrepitev demokracij po vsem svetu. Usklajeni globalni načrt je najboljši način, da se približamo tema dvema ciljema, so poudarili.

Skupina voditeljev, ki presega politične delitve, je bila ustanovljena na pobudo Maurica R. Greenberga, predsednika upravnega odbora in glavnega izvršnega direktorja družbe C. V. Starr & Co., Inc. Celotno pismo je priloženo.

Oglejte si izvirno verzijo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210810005319/en/

Kontakti

Joe Dillon

višji podpredsednik, zunanje zadeve

joe.dillon@starrcompanies.com, 212-230-5073

Vir: C.V. Starr & Co., Inc.

Multimedija

Dokument

Odprto pismo predsedniku Združenih držav Amerike: Potreba po tem, da ZDA zavzamejo vodilno vlogo v prizadevanjih za dostop do cepiv po vsem svetu

Logo

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.