O-STA

FalconX zbral 210 mio USD po 30-kratni letni rasti prihodkov; sedaj ocenjen na 3,75 milijard USD

10. avgust, 2021 15:00 UTC

Serijo C so vodili Altimeter Capital, B Capital Group, Sapphire Ventures in Tiger Global Management s sodelovanjem Amex Ventures in Mirae Asset.

SAN FRANCISCO--(BUSINESS WIRE)-- FalconX, družba za finančne storitve za digitalno premoženje in kriptovalute, ki institucijam omogoča trgovanje, kreditiranje in obračunavanje v vseh glavnih kiptovalutah, je objavila 210 milijonov ameriških dolarjev vreden krog dokapitalizacije, ki podjetje ocenjuje na 3,75 milijard USD. Krog so vodili Altimeter Capital, Sapphire Ventures in obstoječi vlagatelji B Capital Group in Tiger Global Management, ob sodelovanju Mirae Asset. V tem krogu je obstoječi vložek povečal tudi Amex Ventures. Pridružujejo se obstoječim vlagateljem Accel, Accomplice VC, Coinbase Ventures, CMT Digital, Flybridge Capital Partners, Lightspeed Venture Partners in Avon Ventures, skladu tveganega kapitala, ki je podružnica FMR LLC, krovne družbe podjetja Fidelity Investments.

FalconX je v samo treh letih postal eno najvišje ovrednotenih podjetij za kriptovalute na svetu, ki ga poganja visoka ekonomska učinkovitost na enoto, dobičkonosnost in rast prihodkov na vseh področjih poslovanja. FalconX uporablja strojno učenje kot sredstvo, da institucijam kot enotna vstopna točka omogoča dostop do globalnih kriptovalutnih sredstev v več kot 99,9% času dejanskega delovanja prek spletnega vmesnika, aplikacijskih programskih vmesnikov in borze, ki natančno deluje skozi ves dan vse dni v letu. Prek kreditnega poslovanja institucijam omogoča dostop do kratkoročnega financiranja trgovanja - in tako zapolnjuje vrzel med dolgoročnimi posojili in trgi izvedenih finančnih instrumentov za institucije, ki želijo na prožen način povečati svojo bilančno učinkoviitost. FalconX namerava v prihodnjih mesecih uradno napovedati ponudbo več novih produktov, ki so trenutno vsi živi, hitro rastoči in dobičkonosni.

"FalconX je zaupanja vredna enotna vstopna točka za vodilne institucionalne vlagatelje v trg kriptovalut na svetu - zagotavlja potrebno tehnologijo, varnost in zanesljivost za poganjanje njihovih strategij obsega," je dejal izvršni direktor in soustanovitelj FalconaX Raghu Yarlagadda. "Ko služimo vodilnim vlagateljem na svetu, smo na čelu megatrenda, ki bo korenito spremenil finančne storitve - če ne sprejmete, da bi Google ali Amazon delala le 5 dni v tednu - zakaj niso finančne storitve 24 ur na dan vse dni v tednu dejansko globalne in bolj dostopne? Tehnologija veriženja blokov je dokazala, da je to mogoče v velikem obsegu, in FalconX je navdušen, da lahko vodi pri teh spremembah."

Rast podjetja FalconX poganja povpraševanje raznolike palete institucionalnih vlagateljev, med katerimi so nekatere od največjih finančnih institucij na svetu, hedge skladi, upravljavci sredstev, družbe tveganega kapitala, ponudniki plačilnih storitev in investicijskih aplikacij - po varnih, zanesljivih in po meri ukrojenih kriptovalutnih produktih. FalconX bo financiranje iz kroga serije C uporabil za širjenje linij produktov, preučitev morebitnih strateških prevzemov in za nadaljnje zaposlovanje zelo talentiranih kadrov po svetu, vključno s ključnimi vodilnimi kadri z izkušnjami na stičišču tradicionalnih finančnih trgov, digitalnih sredstev in tehnologije.

Izjave o krogu financiranja:

"FalconX se je jasno pozicioniral kot vodilno institucionalno kriptovalutno podjetje - veseli nas, da lahko podpremo vodilnega igralca na trgu na področju, ki nakazuje močno prebojno rast. Hitrost prodaje produktov in inovacij sta pri FalconX neverjetna in verjamemo, da bo igral pomembno vlogo v prihodnosti infrastrukture finančnih in kriptovalutnih trgov." - Brad Gerstner, ustanovitelj in glavni izvršni direktor družbe Altimeter Capital

"FalconX je prepoznan kot najboljša institucionalna platforma za kriptovalute, ki vsak mesec omogoča trgovanje več milijard v kripto valutah. Večkrat smo s strani institucionalnih vlagateljev slišali pohvalne besede na račun neprimerljive zanesljivosti FalconX in njihove platforme, ki kot enotna vstopna točka zadovoljuje njihovim dolgoročnim potrebam kriptovalutnega trgovanja. Veselimo se partnerstva z ekipo FalconX pri gradnji de facto platforme, ki poganja globalno odkrivanje, izmenjavo in prenos vseh digitalnih sredstev po svetu." - Rashmi Gopinath, generalni partner pri B Capital Group

"FalconX je zagotovil močno rast poslovanja ob vzpostavitvi vrhunske ekipe, ki združuje talente iz Silicijeve doline, klasičnih finančnih trgov in ekosistema veriženja blokov. Ta ekipa je enkratno pozicionirana, da v povezovanju s strankami ustvarja zmagoslavne strategije in prinaša nove produkte, ki jim bodo pomagale najti obseg." - Rajeev Dham, partner pri Sapphire Ventures

"Ob tem ko institucionalni investitorji nadaljujejo z vstopanjem na trg kriptovalut, je FalconX pomembno okrepil svoje poslovanje in linije produktov za zadovoljevanje njihovih potreb. Veseli nas, da lahko podvojimo prizadevanja vodilne enotne vstopne točke za institucionalno trgovanje, kreditiranje in kliring." - Scott Shleifer, partner pri Tiger Global Management

O družbi FalconX

FalconX je platforma, ki na enem mestu ponuja finančne storitve za kriptovalute in digitalno premoženje za trgovanje, kreditiranje in obračunavanje za institucije. Podjetje podpirajo Accel, Accomplice VC, Altimeter Capital, B Capital Group, American Express Ventures, CMT Digital, Coinbase Ventures, Flybridge Capital Partners, Lightspeed Venture Partners, Mirae Asset, Sapphire Ventures, Tiger Global Management in Avon Ventures, sklad tveganega kapitala, ki je podružnica FMR LLC, krovne družbe podjetja Fidelity Investments. FalconX ima pisarne v Silicijevi dolini, Chicagu, Bengaluruju in na Malti. Za več informacij obiščite falconx.io.

Izvorno različico besedila si oglejte na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210810005701/en/

Kontakti

FalconX
Kelsey Williams
falconx@strangebrewstrategies.com

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.