O-STA

Poletje v Celju v tem tednu s pestro ponudbo dogodkov



V sredo ob 18. uri bo na Guštovi Mestni plaži dogodek Ženske sledi Celja, gre za druženje ob deljenju izkušenj ter zgodb, ki navdihujejo. V četrtek bo na isti lokaciji ob 16.30 Zaobjem_V.2., gre za aktivnosti, ki vzpodbujajo medsebojno komunikacijo v skupini in temeljijo na treh stebrih: zaupanje, utelešenost sobivanja in soočanje z izzivom. Ob 18. uri bo v Gubčevi ulici GCC poletni koncert, nastopil bo GCC kvintet, na Guštovi mestni plaži pa bo za otroke čaral čarodej Mac. Ob 20.30 se bo pri Vodnem stolpu začel koncert Gorana Bojčevskega, ki bo predstavil novo ploščo Up Close.

V petek bo v Muzeju novejše zgodovine Celje potekalo počitniško druženje v Hermanovem brlogu. Ob 21. uri se bo pri Mestni kavarni Metropol predstavila glasbena zasedba Uroš Planinc Group z gosti.

V soboto bo 20.30 pri Vodnem stolpu koncert celjskih glasbenikov She & The Young Ones. Ob 21. uri bo Stari gradu Celje prizorišče večer smeha v sklopu Špasnega poletja. Za smeh in dobro voljo po skrbel Bojan Emeršič s predstavo Erotika po Emeršiču. Istočasno se bo pri Metropolu začel akustični večer Ajd Čao.

V nedeljo bo v Kinu Metropol kinematografski esej Soutien de Gamille avtorjev Marka Požlepa in Maxima Berthouja.

V soboto in nedeljo Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje vabi na brezplačna vodenja z lokalnimi vodiči po gradu in mestnem jedru. Na Starem gradu Celje pa lahko s člani društva Galiarda v sklopu Žive zgodovine spoznate srednjeveško življenje.

V Centru sodobnih umetnosti v avgustu potekajo poletne ustvarjalne delavnice za otroke. Informacije o delavnicah in prijavah najdete na spletni strani www.csu.si ali na Facebook strani Centra sodobnih umetnosti.

Ob tem si lahko v razstavnih prostorih Centra sodobnih umetnosti ogledate tri razstave. V Galeriji sodobne umetnosti je na ogled razstava Maje Hodošček V postajanju, v Likovnem salonu Celje mednarodna razstava At some point we all have to dance in v Galeriji Račka razstavo Ane Straže Živi užitki.

Ob predhodni najavi lahko obiskovalci Starega gradu Celje znova izkusijo tudi VR doživetje Spremeni tok zgodovine. Na Starem gradu sicer lahko obiskovalci za vstopnino koristijo tudi nove turistične bone, BON21. Ob tem morajo predložiti fotokopijo osebnega dokumenta in ustrezno izjavo za upravičenca bona, minimalni znesek za koriščenje bona je 8 evrov.

Od danes, 16. avgusta, velja nov ukrep Vlade Republike Slovenije na področju ponujanja kulturnih storitev na javnih kulturnih prireditvah, kjer je znova obvezna uporaba zaščitnih mask za obiskovalce.

Na ogled razstav vabijo tudi v Pokrajinskem muzej Celje in Muzeju novejše zgodovine, Tehnopark vabi na zabavne aktivnosti in delavnice, v Tropski hiši pa vas bodo seznanili s pestrim živalskim in rastlinskim svetom afriške, azijske in ameriške celine.