O-STA

Odprtje razstave ob zaključku 5. likovne kolonije Zeleno zlato

Utrip z likovne kolonije Zeleno zlato v dvorcu Novo Celje, foto: ZKŠT Žalec

Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec, Likovna sekcija KUD Žalec ter

JSKD Območna izpostava Žalec vabijo na

odprtje razstave ob zaključku 5. likovne kolonije Zeleno zlato,

ki bo v soboto, 21. avgusta 2021, ob 17. uri v avli dvorca Novo Celje.

Nastala likovna dela bo predstavil mentor kolonije mag. Uroš Potočnik.

Letošnje kolonije se je udeležilo 32 ljubiteljskih slikarjev iz vse Slovenije, ki so ustvarjali v baročnem dvorcu in parku Novo Celje, na temo "FIGURA V POKRAJINI"

"Prisotnost človeka in njegov vpliv na okolje je danes dominanten. Njegovo delovanje spreminja prostor in ravnovesja v naravi. Skozi različna zgodovinska obdobja se je človek v odnosu do prostora ali krajine upodabljal na različne načine. Od preprostih jamskih poslikav, kjer je človeška podoba prikazana kot del narave oziroma ravnovesje med plenom in plenilcem do njegove renesančne uprizoritve, ki človeka povzdiguje in postavlja v središče sveta. Spet druga obdobja poudarjajo majhnost človeka in njegovo ne moč in podrejenost v odnosu do narave, kažejo njegove zablode, bedo in nesmisle. Sprehodili smo se skozi različne interpretacije človeške podobe v odnosu do pokrajine oziroma sveta ter tudi sami v času našega umetniškega druženja in ustvarjanja umestiti podobo figure v pokrajino." je zapisal mentor kolonije mag. Uroš Potočnik.

Razstava bo na ogled do 29. avgusta ob petkih, sobotah in nedeljah med 17. in 20. uro.

Obisk prireditve je mogoč le ob predložitvi dokazila o izpolnjevanju PTC pogoja. Obiskovalce naprošamo, da ob obisku dosledno upoštevajo veljavna priporočila za zmanjšanje tveganja širjenja korona virusa.