O-STA

Vabilo novinarjem na srečanje z ustvarjalci baleta DUNAJSKI VEČER v koprodukciji SNG Opera in balet Ljubljana in Cankarjevega doma

Spoštovani novinarji in ostali predstavniki medijev,

v četrtek, 26. avgusta 2021, ob 20. uri bomo na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma premierno uprizorili balet koreografa Renata Zanelle z naslovom DUNAJSKI VEČER.

Baletni večer v dveh delih je koprodukcija SNG Opera in balet Ljubljana in Cankarjevega doma. Predstava je nostalgična, moderna, romantična in zabavna baletna poslastica, polna energije in humorja, ki bo pričarala večer v slogu tradicionalnih novoletnih koncertov Dunajskih filharmonikov.

Pred premiero vas vabimo na srečanje z ustvarjalci predstave, ki bo v torek, 24. avgusta 2021, ob 17.30, v predvežju balkona Gallusove dvorane (vhod iz Velike sprejemne dvorane Cankarjevega doma).

O baletu in njegovem nastanku bodo spregovorili avtor koreografije Renato Zanella, maestro Kevin Rhodes ter plesalca Ana Klašnja in Lukas Zuschlag. Navzoče bosta pozdravila tudi Staš Ravter, direktor SNG Opera in balet Ljubljana, in Uršula Cetinski, generalna direktorica Cankarjevega doma.

Po kratki predstavitvi ste vabljeni še v Gallusovo dvorano na spremljanje glavne vaje, kjer bo možno fotografiranje in snemanje.

Prosimo, potrdite svoj prihod s povratnim e-sporočilom ali na 01 2417 174.

***

V vseh prostorih Cankarjevega doma so skladno smernicami NIJZ in veljavnimi ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa zagotovljeni vsi pogoji za varen obisk. Več: Varno na dogodke | Cankarjev dom (cd-cc.si)