O-STA

Zadnji teden Poletja v Celju poln zanimivih dogodkov

Pred nami je še zadnji teden več kot dva meseca dolgega dogajanja v sklopu Poletja v Celju 2021. Dogodkov ne bo manjkalo, med večja tega tedna sodita celjski pesniški festival Izrekanja ter kulinarični dogodek Okusimo Celje - Knežja tržnica gina.

Danes bo v Celjskem domu koncert Celjskega plesnega orkestra Žabe z gosti, začel se bo ob 19.30.

V torek bo 10. uri se bodo v Muzeju novejše zgodovine začele Poletne počitniške vragolije v MNZC M-kot muzej, ob 20. uri pa bo v Lapidariju slovesni recital ob 30-letnici samostojne Slovenije društva ljubiteljsko gledališče Petra Simonitija in mešanega pevskega zbora Orfej.

V sredo ob 18. uri bo Zgodovinski arhiv Celje na Guštovi mestni plaži predstavil novo številko Zgodovine za vse. Istočasno se bo v mestnem jedru začel nastop komornih skupin Glasbene šole Celje in I. gimnazije v Celju.

Ob 20. uri se bo začel štiridnevni pesniški festival izrekanja, ki bo potekal v Lapidariju. Že prvi dan bo na odprtju prisotna osrednja gostja, Jennifer Clement, pesnica in predsednica mednarodnega združenja PEN. Ob 20. uri se bo pri Vodnem stolpu začel dogodek Mozaik besede in vina, ki ga ob 20. obletnici društva pripravlja Celjsko literarno društvo. V četrtek ob 20. uri bo pri Vodnem stolpu multimedijski projekt Trium s Tamaro Divjak.

V petek bo 15. uri se bo na celjski mestni tržnici začel kulinarični dogodek Okusimo Celje, rdeča nit tretjega kulinaričnega dogodka letošnjega poletja bo Knežja tržnica gina.

Ob 18. uri bodo b Galeriji Niko Ignjatič otvorili fotografsko razstavo Pojdi z menoj Teje Strajn. Ob 20.30 bo pri Vodnem stolpu koncert Hamo&Tribute 2 Love, pri mestni kavarni Metropol pa Rockcoustic.

V soboto ob 10. uri se bo ob kajakaškem centru na Špici začelo praznovanje dneva KS Medlog, dan se bo končal s koncertom dalmatinske klape Šufit. Prav tako ob 10. uri se bo na Guštovi mestni plaži začela razstava na prostem Na plaži pred desetletji: muzej v kovčku. Ob 18. uri bo družabni plesni večer v organizaciji Plesnega kluba Flamenco, ob 20.30 pri Vodnem stolpu Poletja Popevka Vocal BK Studia s priznanimi vokalnimi solisti in pri Metropolu Kvartet Akord.

MNZC v nedeljo ob 18. uri pripravlja vodeni sprehod po mestnih ulicah z zgodbami žensk, ki so pustile svoj odtis v zgodovini Celja.

Na Starem gradu Celje bodo v soboto in nedeljo za srednjeveški pridih v sklopu programa Žive zgodovine skrbeli člani društva Vitezi najemniki grofov Celjskih. Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje v soboto in nedeljo vabi na brezplačna vodenja z lokalnimi vodiči po gradu in mestnem središču.

V razstavnih prostorih Centra sodobnih umetnosti si lahko ogledate tri razstave. V Galeriji sodobne umetnosti je na ogled razstava Maje Hodošček V postajanju, v Likovnem salonu Celje mednarodna razstava At some point we all have to dance in v Galeriji Račka razstava Ane Straže Živi užitki.

Na ogled razstav vabijo tudi v Pokrajinskem muzej Celje in Muzeju novejše zgodovine, Tehnopark vabi na zabavne aktivnosti in delavnice, v Tropski hiši pa vas bodo seznanili s pestrim živalskim in rastlinskim svetom afriške, azijske in ameriške celine.