O-STA

Standard Industries sporoča, da se jim pridružuje Bob Patel kot direktor podjetja W.

31. avgust 2021 12:00 UTC

Imenovanje bo stopilo v veljavo januarja 2022

Prinesel bo več kot 30 let izkušenj preoblikovanja industrijskih podjetij

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- Standard Industries Holdings ("Standard"), zasebno podjetje s področja globalne industrije, je v pričakovanju zaključka prevzema podjetja W. R. Grace ("Grace") danes sporočilo, da se bo Bhavesh V. (Bob) Patel januarja 2022 podjetju pridružil kot glavni izvršni direktor. Gracea

"Navdušeni smo, da lahko pozdravimo Boba v družino Standarda kot glavnega izvršnega direktorja W. R. Gracea," sta dejala David Winter in David Millstone, glavna izvršna direktorja Standard Industriesa. "Bob je že desetletja vizionarski vodja v industriji, ki je številna podjetja preoblikoval tako, da dosegajo močno, vzdržno rast. Dokazal je, da je prava oseba za vodenje izjemne ekipe Gracea in prispevanje k oblikovanju Standardovih investicij na področju naprednih materialov. Odigral bo ključno vlogo pri vodenju Gracea v novo poglavje, medtem ko bomo zagotovili gladek prehod po združitvi in se bomo podali na pot uresničevanja ambiciozne strategije rasti."

Patel prihaja v Sandard iz podjetja LyondellBasell, kjer je bil glavni izvršni direktor od leta 2015 in je vodil podjetje v obdobju izjemne rasti. Od leta 2010 do 2014 je Patel vodil pomembna prizadevanja za prestrukturiranje tako v ZDA kot Evropi na področju optimizacije stroškovne strukture podjetja in njegovega geografskega odtisa. V času njegovega delovanja v LyondellBasellu je znatno povečal prihodke prek številnih strateških investicij - vključno s prevzemom A. Schulmana in gradnjo globalnih proizvodnih zmogljivosti - ter bistveno razširil trajnostne pobude podjetja. V času njegovega mandata je bil LyondellBasell štiri leta zapored vključen na seznam najbolj občudovanja vrednih podjetij na svetu revije Fortune Magazine. Preden se je leta 2010 pridružil LyondellBasellu, je Patel 20 delal v podjetju Chevron Phillips Chemical Co., kjer je delal na področju proizvodnje in je vodil podjetja v ZDA in Aziji.

"Privilegij se je pridružiti Standard Industries in dobiti ponudbo za vodenje W. R. Gracea v njegovem novem poglavju," je dejal Patel. "Grace je legendarno podjetje z močnimi temelji, ki se ponaša z izjemno nadarjenimi zaposlenimi. Veselim se, da bom v sodelovanju z vodstveno ekipo v Graceu podjetje popeljal v nove višine."

Patel bo nasledil Hudsona La Forcea, ki je glavni izvršni direktor Gracea od leta 2018. Pod vodstvom La Forcea je Grace prek pomembnih vlaganj ustvaril višjo rast na področju katalizatorjev in materialov. La Force bo glavni izvršni direktor podjetja do konca leta in se bo januarja 2022 pridružil posvetovalnemu odboru Standarda.

"Hudson je zgleden vodja, ki je odigral ključno vlogo pri pteobrazbi Gracea v globalno vodilno kemično podjetje, kakršno je danes. Cenimo njegovo neprekinjeno delovanje v vlogi glavnega izvršnega direktorja do konca leta in veseli smo, da ga bomo pozdravili v Standardovem posvetovalnem odboru," sta dejala Winter in Millstone.

O podjetju Standard Industries:

Standard Industries je zasebno globalno industrijsko podjetje, ki deluje v več kot 80 državah in zaposluje več kot 15,000 ljudi. Poslovni sistem Standarda zajema široko paleto holdingov, tehnologij in investicij - vključno s tako javnimi kot zasebnimi podjetji od zgodnjih do poznih faz - kot tudi vrhunskih gradbenih materialov in solarnih rešitev nove generacije. V svoji 140-letni zgodovini je Standard s pomočjo svoje poglobljene industrijske strokovnosti in vizije ustvaril ogromno vrednost na področju svojega delovanja, ki danes vključuje delujoča podjetja GAF, BMI, Siplast, GAF Energy, Schiedel in SGI kot tudi povezana podjetja 40 North, večmilijardno investicijsko platformo, 40 North Ventures in Winter Properties.

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210831005554/en/

Kontakti

Kontakti za medije:

Patrick Ryan
Edelman
610-306-7536
Patrick.Ryan@edelman.com

Josh Hochberg
Edelman
Josh.Hochberg@edelman.com

Beth Kseniak
Standard Industries
917-509-7031
beth.kseniak@standardindustries.com

Vir: Standard Industries

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.