O-STA

Nov neodvisni dobavitelj električne energije v Združenem kraljestvu ustanovljen z naložbo EIG

EIG je dokončal nakup plinsko parne elektrarne (PPE) v Nottinghamshiru v Angliji, ki ima 1332 MW moči, in akumulatorja z 49 MW moči.

Novoustanovljeno podjetje West Burton Energy je v dobrem položaju za zagotavljanje podpore energetski tranziciji.

NOTTINGHAMSHIRE, Anglija --(BUSINESS WIRE)-- Podjetje West Burton Energy je bilo v sredo ustanovljeno kot vodilni dobavitelj električne energije v Združenem kraljestvu, potem ko je EIG, institucionalni vlagatelj v svetovni energetski sektor in eden vodilnih svetovnih vlagateljev v infrastrukturo, od družbe EDF Energy kupil portfelj sredstev za proizvodnjo električne energije. Transakcija, ki je bila zaključena 31. avgusta 2021, vključuje elektrarno West Burton B - plinsko parno elektrarno (PPE) moči 1332 MW - in akumulator moči 49 MW v Nottinghamshiru v Angliji.

R. Blair Thomas, predsednik in generalni direktor podjetja EIG, je dejal: "Ta transakcija je v skladu z našo strategijo vlaganja v visokokakovostna sredstva, vrhunske ekipe in kritično energetsko infrastrukturo. Plinske elektrarne so pokazale svoj strateški pomen v britanskem sistemu oskrbe z električno energijo, naša naložba v družbo West Burton Energy pa potrjuje naše zaupanje v nadaljnjo vlogo plina pri pospeševanju energetskega prehoda."

West Burton B je zelo prilagodljiva in učinkovita elektrarna (PPE) s tremi enotami kombiniranega cikla, ki lahko proizvede dovolj električne energije za napajanje približno 1,5 milijona domov in je povezana z enim največjih akumulatorskih skladišč v Evropi. Te tehnologije skupaj zagotavljajo ključne energetske proizvode na zahtevo, ki so zelo pomembni za spreminjajoče se energetsko omrežje v Združenem kraljestvu in prehod na nizkoogljično gospodarstvo.

"Visoka učinkovitost elektrarne pomeni, da se za vsako proizvedeno enoto električne energije porabi manj fosilnih goriv in proizvede manj emisij," je pojasnil Mike Nason, vodja elektrarne West Burton Energy. "Glede na to in upoštevajoč dejstvo, da je naša nova neodvisna elektrarna ena najnovejših v državi, je družba West Burton Energy dobro pozicionirana v ospredju razvijajočega se energetskega trga v Združenem kraljestvu."

Walid Mouawad, izvršni direktor EIG, je dodal: "To je odlična priložnost za naše vlagatelje, saj se West Burton Energy podaja na pot zagotavljanja rešitev, ki bodo omogočile ogljično nevtralno prihodnost. Verjamemo, da bo ob močni rasti proizvodnje iz obnovljivih virov tehnologija akumulatorskega shranjevanja še naprej podpirala stabilnost nacionalnega omrežja v Združenem kraljestvu. Družba EIG z veseljem sodeluje s to izjemno ekipo in je del vznemirljivega naslednjega poglavja družbe West Burton Energy."

Finančni svetovalec družbe EIG v zvezi s transakcijo je bilo ameriško podjetje Cantor Fitzgerald, pravni svetovalec pa podjetje White & Case.

O podjetju West Burton Energy

West Burton Energy je novoustanovljeni neodvisni proizvajalec električne energije in vodilni dobavitelj električne energije v Združenem kraljestvu. Družba upravlja plinsko parno elektrarno z močjo 1332 MW, akumulator z močjo 49 MW in ima dovoljenje za načrtovani projekt izgradnje turbine odprtega plinskega cikla (OCGT) v Nottinghamshiru v Angliji. Za dodatne informacije obiščite spletno stran družbe West Burton Energy na naslovu www.westburtonenergy.com.

O podjetju EIG

EIG je vodilni institucionalni vlagatelj v svetovni energetski sektor, ki je 30. junija 2021 upravljal 22,5 milijarde dolarjev premoženja. EIG je specializiran za zasebne naložbe v energijo in z njo povezano infrastrukturo na svetovni ravni. V svoji 39-letni zgodovini je EIG v energetski sektor vložil več kot 38 milijard dolarjev prek več kot 373 projektov ali podjetij v 38 državah na šestih celinah. Med strankami skupine EIG so številni vodilni pokojninski načrti, zavarovalnice, donatorji, fundacije in državni premoženjski skladi v ZDA, Aziji in Evropi. Družba EIG ima sedež v Washingtonu, pisarne pa v Houstonu, Londonu, Sydneyju, Riu de Janeiru, Hongkongu in Seulu. Dodatne informacije so na voljo na spletni strani EIG na naslovu www.eigpartners.com.

Oglejte si izvirno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210831005838/en/

Kontakti

Mediji:

West Burton Energy
FTI Consulting
Stephanie Randall
+1 212-850-5603
WestBurtonEnergy@fticonsulting.com

EIG
Sard Verbinnen & Co.
Kelly Kimberly / Brandon Messina
+1 212-687-8080
EIG-SVC@sardverb.com

Vir: EIG

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.