O-STA

Pedagogi, imate strokovno zagato? Po novem se lahko obrnete na didaktično svetovalnico

Pedagogi, imate strokovno zagato?

Po novem se lahko obrnete na didaktično svetovalnico

Šola je pričela, zato Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem (UP PEF) svojim diplomantom, ki delajo v vzgojno-izobraževalnih zavodih, ponuja didaktično svetovalnico, v okviru katere jim bo pomagala pri strokovnih zagatah.

Specialni didaktiki s fakultete, ki poučujejo na področju slovenščine, matematike, angleščine, spoznavanja okolja, družbe, naravoslovja in tehnike, športa, glasbene in likovne umetnosti, bodo v novem šolskem letu na voljo tudi učiteljem in vzgojiteljem, ki se jim bodo porajala strokovna vprašanja in zagate oz. bi radi izboljšali didaktične prijeme. Svetovalnica bo delovala v okviru Alumni kluba UP PEF, ki želi ohraniti stik z svojimi diplomanti in jim pomagati na njihovi karierni poti.

Na takšen način bodo tudi visokošolski učitelji s fakultete seznanjeni s potekom šolskega procesa, z najbolj pogostimi težavami, trendi v šolstvu, ki jih bodo lahko vključili v svoj izobraževalni program.

Strokovno vprašanje se posreduje preko kontaktnega elektronskega naslova (matija.jenko@pef.upr.si), svetovalnica pa bo potekala po videokonferenčnem sistemu ZOOM.