O-STA

Povabilo na razgrnitev repertoarja gledališke sezone 2021/2022 v SNG Opera in balet Ljubljana 9. septembra 2021 ob 13. uri

POVABILO

Naj živita opera in balet

Spoštovani novinarji in ostali predstavniki medijev,

pred večernim uvodnim koncertom na velikem odru bomo v četrtek, 9. septembra 2021, ob 13. uri, na ploščadi pred glavnim vhodom (v primeru slabega vremena pa na odru) predstavili repertoar nove gledališke sezone 2021/2022 z abonmajsko ponudbo.

Tudi letošnja sezona prinaša "širok spekter uprizoritev, od klasičnih do modernih umetnin pa tudi praizvedbo nove slovenske opere," napoveduje direktor gledališča Staš Ravter. Da lahko pričakujemo sezono, polno presežkov in presenečenj, dodajata Marko Hribernik in Renato Zanella, umetniška direktorja opere in baleta. Tudi letos bomo postregli s pestro bero abonmajev.

Za pokušino pred večernim gala koncertom bosta z arijo Margarete in Valentina iz Gounodove opere Faust ter duetom Nedde in Silvia iz Leoncavallove opere Glumači nastopila solista Martina Zadro in Ivan Andres Arnšek.

Vabljeni v družbo naših umetnikov, dobrodošli v izzivov polni novi sezoni.

Na prireditvi je treba upoštevati priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Če bo prireditev zaradi dežja na velikem odru, bo veljal pogoj PCT.

Nujno je vzdrževati medsebojno varnostno razdaljo najmanj metra in pol ter upoštevati navodila hostesne službe.

Svoj prihod najavite na e-naslov barbara.cepirlo@opera.si.