O-STA

Svetovno veteransko prvenstvo v smučarskih skokih

Sporočilo za javnost

Velenje, 3. september 2021 - Velenje bo prihodnji teden gostilo več kot 50 smučarskih skakalcev, nekdanjih tekmovalcev svetovnega ranga iz enajstih držav - svetovnih velesil v smučarskih skokih. Smučarski skakalci se bodo pomerili na skakalnicah v Velenju in na Ljubnem, in sicer od srede, 8. septembra, do sobote, 11. septembra, ko se bo v Smučarskoskakalnem centru v Velenju odvila tekma za pokal Mestne občine Velenje. Častni pokrovitelj tekmovanja je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol.

Na poletnem svetovnem veteranskem prvenstvu v smučarskih skokih Velenje in Ljubno 2021 se bodo pomerile ekipe iz enajstih držav (Češke, Madžarske, Nemčije, Norveške, Poljske, Rusije, Slovaške, Švedske, Združenega kraljestva Velike Britanije, Združenih držav Amerike in Slovenije). Tekmovalci se bodo zbirali od torka, 7. septembra, dalje, ko bodo v Velenju in na Ljubnem trenirali. Prvo tekmovanje jih čaka v sredo, 8. septembra, in sicer se bodo v Velenju pomerili na HS 45, ob 19. uri pa se bo v Smučarskoskakalnem centru v Velenju odvila otvoritvena slovesnost s predstavitvijo vseh tekmovalnih ekip.

V četrtek, 9. septembra, se bodo tekmovalci pomerili na Ljubnem na skakalnici HS 95 na dveh tekmah in najboljšemu skakalcu veteranu po dolžini skoka podelili naziv "King of the hill". V petek, 10. septembra, sledi tekmovanje v Velenju na HS 75 in manjših skakalnicah. V soboto, 11. septembra, se bodo v Velenju smučarski skakalci, veterani svetovnega kova, od 15. ure dalje pomerili na HS 45 za pokal Mestne občine Velenje, od 17. ure dalje pa sledi ekipno tekmovanje na HS 75. Zaključna slovesnost bo ob 19. uri na Smučarskoskakalnem centru v Velenju, ko bo pokale Mestne občine Velenje zmagovalcem izročil župan Mestne občine Velenje Peter Dermol.

IMC pokal Velenje, Ljubno 2021 organizira Smučarsko skakalni klub Velenje, ob podpori Mestne občine Velenje in drugih partnerjev.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Vesna JELIČIĆ, univ. dipl. soc.
Kabinet župana
T: 03 8961 700

........................................................................................................................

T: 03 8961 600 I info@velenje.si I www.velenje.si

Mestna občina Velenje podatke obdeluje in varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/2007) in Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba). Posredovani dokument je namenjen izključno prejemniku ali osebi, odgovorni za prenos tega sporočila prejemniku, ter osebam, ki so upravičene poznati v dokumentu vsebovane podatke na podlagi svojih pristojnosti. Posredovani dokument je dovoljeno uporabljati le za med pošiljateljem in prejemnikom dogovorjeni namen. Drugačno posredovanje, razmnoževanje oziroma uporaba dokumenta niso dovoljeni. Dokument so vsi podatki v kakršnikoli obliki, ki jih vsebuje to elektronsko sporočilo. Če ste prejeli to sporočilo zaradi napake v naslovu ali pri prenosu sporočila, prosimo, da o tem obvestite pošiljatelja elektronskega sporočila.


Smučarski skoki.JPG