O-STA

Razvoj 5-zvezdičnih turističnih produktov Šaleške doline v zaključni fazi

Velenje, 6. september 2021 - Zavod za turizem Šaleške doline zaključuje razvoj 5-zvezdičnih unikatnih turističnih doživetij v okviru operacije Šaleška dolina 4.0. Gre za butične turistične produkte, ki temeljijo na treh avtentičnih zgodbah Šaleške doline in predstavljajo identiteto destinacije: premogovništvo, polpretekla zgodovina in usnjarstvo. Novi produkti so nastali na podlagi digitalnega inoviranja treh enot kulturne dediščine: star rudniški jašek, Titov spomenik in Vošnjakova tovarna, ki jih bo zavod prijavil tudi na Slovensko turistično organizacijo za pridobitev znaka Slovenia Unique Experience.

V teh dneh so pričeli s finalizacijo, pilotnimi izvedbami in pripravo foto ter video vsebin za promocijo in trženje produktov. Pripravili so že foto material za arhitekturno-gastronomsko turo po mestu nove dobe, ki so jo poimenovali 'Tito gleda vas. Vi gledate moderno.' V prihodnjih dneh bodo izvedli še snemanje dveh produktov 'Skrivnosti potopljenih vasi, Odplujmo po dragoceni košček preteklost' in 'Usnjarna Evrope, Po gosposkem Šoštanju'.

Vodilna destinacija Šaleška dolina uspešno sledi viziji Slovenije kot zelene butične globalne destinacije za zahtevnega obiskovalca, ki išče raznolika in aktivna doživetja, notranji mir in osebno zadovoljstvo. Zavod za turizem Šaleške doline je v preteklosti že uspešno razvil 5-zvezdični produkt Velenje Underground, ki ponosno nosi znak Slovenia Unique Experience.

Zavod za turizem Šaleške doline lahko spremljate preko spletne strani www.visitsaleska.si in preko socialnih omrežij.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje