O-STA

Svečana podelitev priznanj dijakom ŠC Velenje

V četrtek, 9. 9. 2021, nam je le uspelo ob upoštevanju vseh ukrepov izvesti Svečano podelitev priznanj dijakom ŠCV. Prireditev, ki je potekala v Veliki dvorani Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega, sta samozavestno povezovala dijakinja 3. A-oddelka Gimnazije Velenje Altina Lami in dijak 3. S-oddelka Šole za strojništvo, geotehniko in okolje Leon Kreft.

Svečano prireditev je z besedami pohvale in spodbude odprl direktor ŠCV gospod Janko Pogorelčnik. Voditelja sta k nagovoru povabila še predstavnika MOV gospoda Marka Pritržnika, vodjo Urada za družbene dejavnosti.

Priznanje si je zaslužilo 85 dijakov in dijakinj, ki so z načrtovanjem, predanostjo, trmo, odločnostjo, žilavostjo, drznostjo, umom ... načrte spremenili v cilje.

Za glasbeni predah sta poskrbela Vida Volk iz 3. U-oddelka iz Gimnazije Velenje in Urban Pečovnik iz 1. PT-oddelka Šole za strojništvo, geotehniko in okolje. S svojim petjem sta vse prisotne ponesla v drug svet.

Najboljšim med najboljšimi so priznanja podelili direktor ŠCV, predsednica Odbora za podeljevanje priznanj ŠCV ga. Anita Rudolf Pečnik ter ravnatelja oz. ravnateljici posameznih šol. Priznanje za izjemnega dijaka Šole za strojništvo, geotehniko in okolje je dobil strojnik s srcem in diamantni maturant Matic Bajsić. Izjemna dijakinja Elektro in računalniške šole je postala vsestranska, zanesljiva in odlična Ana Repas. Šola za storitvene dejavnosti je naziv izjemne dijakinje podelila zgledni, komunikativni in predani dijakinji Mojci Vocovnik. Gimnazija Velenje pa je za izjemno dijakinjo razglasila nadarjeno glasbenico in odlično dijakinjo Niko Oder, ki si je s svojo neverjetno energijo in predanostjo prislužila tudi naziv izjemna dijakinja Šolskega centra Velenje.

Vsem dobitnikom priznanj želimo še mnogo novih načrtov, njihovih nadgradenj in uravnoteženih uresničitev.

Za pomoč pri organizaciji prireditve pa se zahvaljujemo tudi Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski ter Cvetličarni Cvet.

Vabljeni k ogledu prireditve - https://youtu.be/oAa-VMzBWRc

Barbara Šegel Kupljen
Šola za strojništvo, geotehniko in okolje
Šolski center Velenje