O-STA

HOFER z donacijo 2.000 evrov podprl čebelarje na invalidskih vozičkih

Kranjska cesta 1

1225 Lukovica mediji@hofer.si

Sporočilo medijem

Podpora dobrodelnemu projektu Čebelarske zveze Slovenije in Zveze paraplegikov Slovenije

Lukovica, 13. september 2021: Podjetje HOFER je z donacijo v višini 2.000 evrov podprlo dobrodelni projekt v soorganizaciji Čebelarske zveze Slovenije (ČZS) in Zveze paraplegikov Slovenije (ZPS). Glavarjev pohod je minulo soboto osveščal o aktivnostih čebelarjev na invalidskih vozičkih.

Ob 300. obletnici rojstva velikana slovenskega čebelarstva Petra Pavla Glavarja je ČZS v sodelovanju z ZPS organizirala 77-kilometrski Glavarjev pohod, sredstva, zbrana v okviru pohoda, pa bodo namenili za podporo čebelarjem invalidom na invalidskih vozičkih. Čebelarska sekcija invalidov na vozičkih in drugih invalidov je bila sicer v Sloveniji ustanovljena leta 2017, leto kasneje pa smo v Sloveniji kot prvi na svetu dobili čebelnjak, prilagojen za delo čebelarjev na invalidskih vozičkih. Dane Kastelic, predsednik Zveze paraplegikov Slovenije: "Z veseljem smo del dobrodelnega dogodka za sekcijo čebelarjev invalidov pri Zvezi Paraplegikov Slovenije, ki svoje delo marljivo opravljajo pri prvem učnem čebelnjaku na svetu, prilagojenem za invalidske vozičke. Iskrena hvala predsedniku Boštjanu Noču za to humano gesto! Posebno pa se zahvaljujem tudi podjetju HOFER in ostalim donatorjem, ki to plemenito dejanje podpirate."

Vsak korak šteje

Glavarjev pohod z dobrodelno noto se je pričel 10. septembra v popoldanskih urah v Glavarjevi rojstni Komendi in se zaključil komaj naslednjega dne z osrednjo vseslovensko čebelarsko prireditvijo v Lanšprežu, kjer je Glavar pokopan. V soorganizaciji s Čebelarskim društvom Trebnje je ČZS tam tudi otvorila obnovljeni Glavarjev sadovnjak. "Ponovno smo z zbiranjem sredstev pomagali ranljivejšim in pokazali, da je čebelarjem mar tudi za druge, da imamo veliko srce in da znamo pomagati tudi takrat, ko nam je čebelarjem, ob izredno slabi letini, zelo težko," je povedal Boštjan Noč, predsednik Čebelarske zveze Slovenije. "S pohodom želimo pomagati invalidom na invalidskih vozičkih, da bodo lažje začeli čim bolj samostojno čebelarsko pot."

Za medeno prihodnost

Podjetje HOFER, ki v okviru projekta Skrbimo za medeno prihodnost že dolga leta sodeluje s ČZS, je projekt podprlo z donacijo v višini 2.000 evrov, ki jo je ob začetku pohoda organizatorjem simbolično predal Bor Trček, vodja zagotavljanja kakovosti izdelkov in odgovornega vodenja podjetja HOFER. "Prepričan sem, da bo donacija, ki jo v imenu podjetja predajam soorganizatorju, Čebelarski zvezi Slovenije, pripomogla k še večji vključenosti invalidov na invalidskih vozičkih v čebelarske vrste. Njihovo delo je še posebej navdihujoče," je povedal. Pri HOFERju so za zbrane pripravili tudi vrečke semen medovitih rastlin, ki so jih pohodniki delili po poti. Prepričani so namreč, da lahko s skupnimi močmi tudi z malimi potezami napravimo velike spremembe za lepšo prihodnost vseh nas.

Kontakt

Oddelek za odnose z javnostmi

Telefon: 01/ 83 46 956

E-mail: mediji@hofer.si

O podjetju HOFER

Podjetje HOFER je v Sloveniji prisotno od leta 2005 in šteje že več kot 1900 zaposlenih ter 89 trgovin. S tem se uvršča med večja slovenska trgovska podjetja, katerih večino ponudbe predstavljajo živila. V rednem sortimentu kupcem ponuja že prek 3000 vrst izdelkov. Sledi svojemu vodilu kupcem vedno ponujati najvišjo kakovost po najnižji ceni, kar dosega z optimizacijo in trajnostno usmerjenostjo na vseh področjih.

Kot del skupine ALDI Süd (Aldi jug) v skupini HOFER delujejo tudi HOFER Österreich (Avstrija), ALDI Suisse (Švica) in ALDI Magyarország (Madžarska) ter ALDI Italija.

Zgodovina skupine ALDI Süd sega v leto 1913, ko je družina Albrecht v Essnu odprla trgovino z živili. Sprva zgolj domiselna podjetniška ideja je sčasoma dozorela v uspešen diskontni koncept. Zanj je značilna jasno začrtana ponudba lastnih blagovnih znamk, brezkompromisna filozofija kakovosti ter optimizacija procesov na vseh nivojih v podjetju. V središču podjetja ostajajo ljudje: zaposleni, kupci, dobavitelji in drugi partnerji ter odgovornost do njih. S tem podjetje upravičuje svoj slogan "Več kot fer.HOFER."