O-STA

ITT imenoval Barteka Makowieckega za podpredsednika za strategijo in razvoj poslovanja; vodil bo vse aktivnosti v zvezi z združitvami in prevzemi

WHITE PLAINS, N.Y. - (BUSINESS WIRE) - 13. september 2021 - Podjetje ITT Inc. (NYSE: ITT) je Barteka Makowieckega imenovalo za podpredsednika za strategijo in razvoj poslovanja. Poročal bo Luci Saviju, predsedniku upravnega odbora in glavnemu izvršnemu direktorju ITT. Makowiecki bo na ravni celotnega ITT zadolžen za vse strateške dejavnosti ter združitve in prevzeme.

Makowiecki v ITT prihaja iz Ingrediona, kjer je nazadnje zasedal položaj vodje za strategijo, združitve in prevzeme ter tvegane naložbe na globalni ravni. V Ingredionu je vzpostavil vrhunsko strateško funkcijo, razširil temelje za rast poslovanja in zagnal nov program tveganih naložb, namenjen financiranju podjetij v zgodnji fazi. Pred Ingeredionom je Makowiecki opravljal vrsto vse bolj odgovornih funkcij na področju strategije ter združitev in prevzemov, med drugim tudi na mednarodni ravni, in sicer v podjetjih Owens Corning Corporation in Parker-Hannifin Corporation.

"Bartek je izkušen direktor z dokazanimi izkušnjami na področju združitev in prevzemov ter upravljanja s portfelji. Njegove izkušnje so za ITT velika pridobitev v času, ko skušamo pospešiti našo naložbeno strategijo," je dejal predsednik upravnega odbora in glavni izvršni direktor ITT Luca Savi. "Bartek je enkraten kader in pravi vodja za upravljanje naše dolgoročne strategije ter nadaljevanje ustvarjanja izjemne vrednosti za delničarje."

Makowiecki ima magisterij MBA s Kitajske univerze v Hongkongu, diplomiral pa je iz mednarodnega poslovanja in financ na Univerzi Regents v Združenem kraljestvu. Delal bo na globalnem sedežu podjetja v White Plainsu v zvezni državi New York.

O podjetju ITT

ITT je eden izmed vodilnih diverzificiranih proizvajalcev visokotehnoloških kritičnih komponent za energetski, transportni in industrijski trg. ITT gradi na svoji tradiciji inovativnosti ter skupaj s partnerji strankam nudi dolgoročne rešitve za ključne industrije, ki podpirajo naš moderni način življenja. ITT ima sedež v White Plainsu v zvezni državi New York, zaposlene v več kot 35 državah, svoje izdelke pa prodaja v približno 125 državah. Prihodki podjetja so leta 2020 znašali 2,5 milijarde ameriških dolarjev. Za več informacij obiščite www.itt.com.

Za ogled izvirnika obiščite businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210913005008/en/

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.