O-STA

Fakulteta za elektrotehniko z enim najsodobnejših sistemov IKT v Sloveniji in regiji

Danes, 14. 9. 2021, je na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani potekala otvoritev prenovljenega IKT omrežja in storitev.

Na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani so v zadnjih 48 mesecih izvedli celostno prenovo IKT omrežja in storitev. V sodelovanju s podjetjema Telekom Slovenije in Cisco je tako Fakulteta za elektrotehniko vzpostavila enega najsodobnejših sistemov IKT v Sloveniji in v regiji, razpisne dokumentacije (tehnične in netehnične), ki so jih pripravili na UL FE v ta namen, pa veljajo za referenco v IKT sektorju. To pomeni, da lahko s svojimi izkušnjami pomagajo pri izvedbi tovrstnih projektov tudi drugim, bodisi članicam UL bodisi širše.

Prenova celotnega IKT sistema je bila motivirana tudi z dogajanjem in ukrepi, ki so nastopili zaradi novega koronavirusa - študentom so želeli nuditi najkakovostnejšo podporo študiju, ki se je naenkrat preselil na splet, obenem pa so zaprtje fakultete lahko izkoristili za pospešenje samih del.

Otvoritve se je poleg predstavnikov podjetij in predstavnikov drugih članic Univerze v Ljubljani udeležil tudi Peter Geršak, državni sekretar Službe vlade za digitalno preobrazbo, ki je pozdravil tovrstne korake k digitalizaciji.