O-STA

Jutri praznični koncert, v soboto Velenje se predstavi

Velenje, 16. september 2021 - Jutri ob 20. uri bomo na Titovem trgu v sodelovanju s Šaleškim študentskim klubom organizirali koncert ob občinskem prazniku, na katerem bodo nastopili Hamo & Tribute 2 love, Take OFF in Chateau. V soboto dopoldne pa bomo v sodelovanju s Športno zvezo Velenje na Titovem trgu pripravili prireditev Velenje se predstavi, v okviru katere bomo izvedli tudi Tek očkov.

V soboto, 18. septembra, bo med 9. in 12. uro na Titovem trgu potekala prireditev Velenje se predstavi, ki jo tradicionalno pripravljamo ob občinskem prazniku. Ob 10. uri bo prisotne pozdravil župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, ki bo ob tej priložnosti predal ček v višini 1.000 evrov Aniti Horvat za udeležbo na nedavnih olimpijskih igrah. Župan bo čestital tudi članom Rokometnega kluba Gorenje Velenje za osvojen četrti naslov državnih prvakov.

V soboto dopoldan se bo na Titovem trgu predstavilo skoraj 50 športnih društev, izobraževalnih institucij in kulturnih organizacij. Zainteresirani bodo lahko dobili informacije o delovanju športnih društev, možnostih kulturnega sodelovanja in raznolikih programih izobraževanja.

Tek očkov bo potekal ves čas trajanja prireditve, in sicer med 9. in 12. uro, skupinskega starta ne bo. S tekom želimo spodbuditi očete, da aktivno preživljajo čas z otroki ter opozoriti na pozitivne vidike aktivnega očetovstva tako za otroke kot tudi za starše. Tekaška proga bo kratka, potekala bo okoli zelenice, na kateri stoji Titov spomenik. Primerna bo tudi za tek z otroškimi vozički, nahrbtniki ali kengurujčki. Tako očetje kot otroci bodo prejeli simbolične nagrade - majčke z napisom VELEYE.

Prijazno vabljeni!