O-STA

V Termah Snovik po razgibani poletni sezoni v jesen z bogatim Kneippovim programom

Snovik, september 2021- Iz Term Snovik sporočajo, da zaključujejo nadvse razgibano poletno kopalno sezono z več kot 600 animacijskimi aktivnostmi in dogodki za vse generacije. S 14. septembrom se je zaprlo zunanje kopališče, podaljšuje pa se čas obratovanja Sveta savn. Pripravljajo se vodeni pohodi za aktivno preživljanje prostega časa v neokrnjeni naravi Tuhinjske doline. Za še boljšo krepitev zdravja in izboljšanje imunskega sistema vabijo vse, ki cenijo svoje zdravje, da se včlanijo v prenovljeni klub term, ki se imenuje Kneipp Klub Term Snovik, klub z brezplačnim članstvom brez obveznostmi, le ugodnostmi za zdrave navade.

Snoviško poletje se poslavlja z velikim naborom več kot 600 animacijskih aktivnosti in dogodkov, ki so potekale v Snoviku v poletnem času. Pri snovanju programa so imeli v mislih čisto vse generacije, otroke, vse, ki so iskali družabno razvedrilne dogodke, aktivni prosti čas in seveda vse, ki so se med drugim raje sprostiti ob zvočnih vibracijah in si sezuli čevlje za bosonogo doživetje. Sedaj se vodne aktivnosti selijo na notranje termalno kopališče. Za obarvano jesen se že pripravljajo novi animacijski programi, ki bodo povezali aktivnosti v vodi in na prostem svežem zraku. Krepitev imunskega sistema priporočajo tudi z obiskom savn. Obratovalni čas Sveta savn so razširili na zimski čas. Vsak delovnik od 13. ure, ob vikendih in praznikih pa od 11. ure naprej.

Prijetno topli septembrski dnevi vabijo v naravo na aktivno preživete dneve na svežem zraku. Zato vabijo na Pohodniške dneve, ki potekajo v Tuhinjski dolini. Kliknite na njihovo spletno stran za podrobni program in prijave https://www.terme-snovik.si/sl

Za še boljšo krepitev zdravja in izboljšanje imunskega sistema so v termah prenovili Klub zdravja in ga poimenovali KNEIPP KLUB z razširjenimi ugodnostmi. Kneipp Klub je klub za zdrave navade po Kneippovi življenjski filozofiji zdravega načina življenja. Klub je namenjen vsem generacijam z namenom krepiti zdravje, zdrave navade ter ohraniti ravnovesje telesa in duha. Članstvo je brezplačno in brez obveznosti, nudijo številne ugodnosti, ki jih imajo le člani kluba. Postati član Kneipp Kluba je odlična naložba v vaše zdravje in dobro počutje.

Že sam Sebastian Kneipp, izumitelj knajpanja je v mladosti s kopanjem v hladni Donavi pozdravil tuberkulozo. Zato je nemški duhovnik, hidro in fitoterapevt v svojem življenju razvil učinkovite metode knajpanja za zdravljenje ljudi na popolnoma naraven način, saj je bil prepričan, da je narava vir zdravja. V Termah Snovik nadaljujejo tradicijo knajpanja v Kamniku s celovito ponudbo. Kneipp je postavil sistem petih stebrov za ohranjanje zdravja telesa in duha: voda (oblivi, kopeli, inhalacije in seveda pitje vode), gibanje (vsaj pol ure na dan - plavanje, telovadba, hoja, tek, kolesarjenje), prehrana (preprosta sveža hrana, ki jo zbrani za mizo pojemo s svojimi najdražjimi), zelišča (ker za vsako bolezen raste zel, spoznajte in uporabljajte zelišča, če imate možnost, jih gojite kar doma), zdrav življenjski slog (poiščite svoj notranji mir, naredite dihalne vaje, privoščite svojemu telesu masažo in sprostitev).

Ravno skupek vseh petih elementov tvori pravo ravnovesje, da smo s knajpanjem vsak dan na pravi poti do zdravja ter na splošno do dobrega počutja in veselega razpoloženja.

"Zdravje ni nekaj, kar dobiš za denar - za lastno življenje naj ti bo mar." Sebastian Kneipp

Do konca leta 2021 je še vedno priložnost za koriščenje turističnih bonov. BON21 se lahko unovči tudi za kopanje, savno, wellness in gostinske storitve.

Pripravil: Janez Platiše
Foto: Terme Snovik