O-STA

Uspešne promocijske akcije Zavoda za turizem Šaleške doline

Velenje, 27. september 2021 - Zavod za turizem Šaleške je v sodelovanju z Muzejem premogovništva in VISTA barom ponovno pričel z organizacijo vrhunskega turističnega produkta Velenje Underground. Unikatno podzemno doživetje je nedavno očaralo belgijske turiste. Na Mednarodnem obrtno-podjetniškem sejmu (MOS), katerega je obiskalo več kot 37 tisoč ljudi, pa je zavod uspešno predstavili turistično ponudbo Šaleške doline.

Nedavno so gostili belgijske turiste, ki so doživetje Velenje Underground prepoznali za resnično vrhunsko in 5-zvezdično. Na Zavodu za turizem Šaleške doline so se ob tej priložnosti uspeli dogovoriti za sodelovanje z belgijsko turistično agencijo Omnia Travel, ki je specializirana za visoko kakovostna potovanja in poslovni turizem. Velenje Underground je gastronomska pustolovščino 160 metrov pod zemljo, ki obiskovalce očara s surovim rudarskim okoljem in vrhunsko kulinariko. Unikaten turistični produkt ponosno nosi znamko kakovosti Slovenia Unique experience, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija. Prejel je tudi nagrado Big See Tourism Award 2020, kot polfinalist se je potegoval za nagrado Sejalec 2020 Slovenske turistične organizacije in kot finalist sodeloval pri projektu Conventa Best Event Award 2020.

Vodilna destinacija Šaleška dolina uspešno sledi viziji Slovenije kot zelene butične globalne destinacije za zahtevnega obiskovalca, ki išče raznolika in aktivna doživetja, notranji mir in osebno zadovoljstvo. Edinstvena doživetja, ki jih razvijajo, izpolnjujejo 10 sklopov kriterijev 5-zvezdičnosti in z vključitvijo v izbrano zbirko, ki se trži pod znamko kakovosti Slovenia Unique Experiences, podpirajo zgodbo zelene butične Slovenije. V luči večje osredotočenosti na okrevanje in ponovno rast turizma bodo kakovostni turistični produkti tudi v bodoče temeljili na identiteti Šaleške doline in privabili tudi zahtevne goste z višjo kupno močjo, ki bodo pri nas doživeli ekskluzivne in edinstvene izkušnje. Velenje Undergorund priporočajo tudi občanom. Stopite v časovni stroj in bodite del podzemne avanture na eni od najdebelejših plasti premoga na svetu. Srečno med rudarji, vrhunsko s chefi! Okusite podzemlje z vsemi svojimi čuti. Več o doživetju je objavljeno na povezavi.

Zavod za turizem Šaleške doline je na MOS v sodelovanju z regionalno turistično zvezo SašKa, Turistično zvezo Velenje ter turističnimi društvi iz Šaleške doline in okolice uspešno predstavil turistično ponudbo Šaleške doline. Pod okriljem Turistične zveze Slovenije je bila turistična ponudba predstavljena enotno, na temo zelenega turizma s poudarkom na ponudbi aktivnega oddiha v naravi, tematskih poti, oddiha ob/na vodi in lokalni kulinariki. Obiskovalce so najbolj pritegnila zelena doživetja na Velenjski plaži in na VISTI - parku z razgledom, raziskovanje podeželja Šaleške doline, vodena kolesarska doživetja, sprostitev v Termah Topolšica, podzemna avantura in bogata kulturno zgodovinska dediščina.

Prijazen pozdrav
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje