O-STA

Župan sprejel prejemnico muzealske Valvasorjeve nagrade

Velenje, 30. september 2021 - Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je čestital mag. Mileni Koren Božiček ob prejeti muzealski Valvasorjevi nagradi za življenjsko delo. Zahvalil se ji je za izjemen doprinos pri ohranjanju kulturne dediščine in razvoju Galerije Velenje ter jo pozval, da tudi v prihodnje s svojim strokovnim delom pripomore k promoviranju kulturne dejavnosti v lokalni skupnosti.

Mag. Mileni Koren Božiček so na letošnji slavnostni podelitvi kot edini kandidatki za Valvasorjevo nagrado za življenjsko delo namenili najvišje muzealsko odličje. Kustosinja v Galeriji Velenje je nagrado prejela za dolgoletno strokovno delo na področju ohranjanja kulturne dediščine in prispevka h galerijski ponudbi Galerije Velenje in k razvoju galerije. V okviru nekdanje knjižnice Kulturnega centra Ivan Napotnik je vzpostavila galerijski kotiček, iz katerega se je skozi čas razvila Galerija Velenje, ki danes zelo uspešno deluje pod okriljem Festivala Velenje.

Na današnjem sprejemu je župan Peter Dermol čestital nagrajenki in se ji zahvalil za izjemno pomemben doprinos, ki ga je skozi desetletja uspešnega dela namenila za razvoj kulturne dejavnosti v lokalni skupnosti. Izrazil je spoštovanje do njenega dela, njenih številnih uspešno izvedenih projektih. Povabil jo je, da s svojimi novimi idejami in inovativnimi pristopi sodeluje tudi pri procesu prestrukturiranja, saj tudi na področju kulture vidimo nove možnosti za razvoj.

Prejemnica muzealske Valvasorjeve nagrade za življenjsko delo, galerijska kustosinja mag. Milena Koren Božiček, se je županu zahvalila za sprejem in izkazano zaupanje ter spoštovanje do njenega dela. Izrazila je veselje, da občina podpira številne mlade umetnike iz lokalnega okolja ter kulturno dejavnost.