O-STA

Že 14. leto zapored: 10.000 evrov za Združenje Europa Donna Slovenija za osveščanje o raku dojk in podporo bolnicam

Ljubljana, 4. oktober - Tudi v letošnjem rožnatem oktobru, mednarodnem mesecu osveščanja o raku dojk, sta Telekom Slovenije in Samsung - že 14. leto zapored - slovenskim uporabnikom ponudila dva "rožnata" mobitela Samsung, Združenju Europa Donna Slovenija pa bosta ob zaključku prodaje donirala 10.000 evrov.

Letošnje aktivnosti Združenja Europa Donna Slovenija potekajo pod sloganom "Bodi in ostani zdrava!", saj lahko veliko naredimo za svoje zdravje s preprostimi odločitvami za zdrav življenjski slog. Z redno telesno dejavnostjo, zdravo in uravnoteženo prehrano, z ohranjanjem ustrezne telesne teže in s pozitivno naravnanostjo lahko največ naredimo za svoje zdravje.

"V času Covida-19 je še toliko bolj pomembno, da sporočila, da smo za svoje zdravje v veliki meri odgovorni sami, dosežejo čim več ljudi. Pomembno je, da upoštevamo priporočila za zdrav življenjski slog ter da smo pozorni na spremembe in morebitne zdravstvene težave. S sredstvi, ki nam jih namenjata Telekom Slovenije in Samsung, nadaljujemo s projekti osveščanja in podpore bolnicam in njihovim svojcem, ki se soočajo z diagnozo rak," pravi Tanja Španić, predsednica Združenja Europa Donna Slovenija. Rak dojk je sicer v Sloveniji najpogostejša oblika raka pri ženskah, zbolijo pa lahko tudi moški.

Aktivna članica združenja, ki je tudi letošnji obraz promocijske kampanje, je mlada mamica treh otrok Nea Čepelnik. Za rakom na dojki je zbolela pri komaj 29 letih, ob tem pa pravi: "Rak mi je marsikaj vzel, vendar mi je mnogo več dal. Zdaj veliko bolje živim." Da je pomembna preventiva in pozitivna naravnanost, dobro ve in dodaja: "Poslušajte svoje telo. Če se vam zdi, da nekaj ni v redu, ukrepajte. In nikoli ne obupajte. Nikoli."

Mobitela Samsung Galaxy A03s in Samsung Galaxy A52s 5G sta v tokratni akcijski ponudbi pri Telekomu Slovenije na voljo kot Modri Fon oktobra. Ob vezavi za 12 mesecev z obročnim plačilom kupnine v 36 zaporednih mesečnih obrokih je Samsung Galaxy A03s na voljo že od 3,01 evra mesečno, Samsung Galaxy A52s 5G pa že od 7,76 evra mesečno.