O-STA

Mary Kay Inc. združuje moči s skladom Equal Rights Trustom pri pionirski raziskavi o neenakosti spolov v algoritmih in umetni inteligenci

4. oktober 2021 08:00 UTC

DALLAS--(BUSINESS WIRE)-- Družba Mary Kay Inc., vodilno podjetje na področju krepitve vloge žensk, je danes napovedala partnerstvo z organizacijo Equal Rights Trust (ERT), katere poslanstvo je odpraviti vse oblike diskriminacije in zagotoviti, da lahko vsi enakopravno sodelujejo v družbi. Sklad je bil ustanovljen leta 2007 in si v partnerstvu prizadeva za spodbujanje enakosti prek zakonodaje po vsem svetu. V okviru tega sodelovanja bo podjetje Mary Kay Inc. pomagalo ERT pri zagonu inovativnega področja raziskav umetne inteligence in algoritmov z vidika spola.

To sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostne vsebine. Celotno sporočilo si oglejte tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20211004005308/en/

"Ker je podjetje Mary Kay ustanovljeno z namenom, da bi obogatilo življenja žensk po vsem svetu, nenehno išče organizacije, s katerimi bi lahko sodelovalo in tako vplivalo na enakost spolov po vsem svetu," je dejala Julia Simon, glavna pravnica in glavna direktorica za raznolikost v podjetju Mary Kay Inc. "Veseli nas, da lahko podpremo organizacijo Equal Rights Trust pri njihovem delu, ki pomaga spodbujati enakost po zasnovi in gre še dlje ter utira pot sodelovanju z zasebnim sektorjem. Naše delo z ERT je še posebej osredotočeno na oblikovanje nove pokrajine umetne inteligence in enakosti spolov, kar v digitalni dobi povzroča vedno več skrbi."

Podjetje Mary Kay bo s podporo ERT odprlo novo področje raziskav o diskriminatornem vplivu algoritemskih sistemov. ERT je razvil in spodbuja modele presoje vpliva na enakost ter zagovarja pristop "enakosti po zasnovi" pri javnem in zasebnem odločanju kot sredstvo za zagotavljanje nediskriminacije in enakopravne udeležbe. Neposredna prednostna naloga je sprožitev pobude za ugotavljanje in obravnavanje nastajajočih diskriminatornih učinkov algoritemskega odločanja, zlasti v povezavi s spolom.

"Uporaba algoritmov in umetne inteligence se širi," je dejala Ariane Adam, namestnica direktorja organizacije Equal Rights Trust. "Te tehnologije hitro postajajo bistveni del analitične, komunikacijske in celo pravne infrastrukture naših družb. Kljub globalnemu širjenju takšnih sistemov šele začenjamo razumeti pomanjkljivosti, omejitve in meje algoritemskega odločanja, zlasti z vidika diskriminacije. Veseli nas, da lahko v sodelovanju z Mary Kay osvetlimo morebitne diskriminatorne učinke uporabe takšnih tehnologij, zlasti za ženske."

Izvajanje pobude lahko razdelimo na tri faze:

- 1. faza: raziskave o nastajajočih diskriminatornih učinkih uporabe algoritemskega odločanja na področju zaposlovanja, dostopa do posojil in dostopa do stanovanj, s poudarkom na vplivu žensk kot skupine, ki je v teh okoliščinah še posebej izpostavljena diskriminaciji.

- 2. faza: sodelovanje s številnimi akterji pri razvoju zagovorniških strategij, ki pozivajo k oblikovanju enakosti po zasnovi pri načrtovanju, razvoju, uvajanju in spremljanju tehnologij umetne inteligence.

- 3. faza: sodelovanje z mednarodnimi, regionalnimi in nacionalnimi akterji pri določanju standardov, ki zahtevajo pristop enakosti po zasnovi.

Partnerstvo z organizacijo Equal Rights Trust je le najnovejša pobuda, ki jo je podjetje Mary Kay podprlo v letu 2021, da bi se zavzelo za enakost spolov povsod po svetu. Mary Kay si že skoraj 60 let prizadeva za opolnomočenje žensk in njihovih družin prek sodelovanja z organizacijami z vsega sveta.

O SKLADU EQUAL RIGHTS TRUST

Equal Rights Trust je neodvisna mednarodna nevladna organizacija, ki si prizadeva za odpravo diskriminacije in zagotavljanje enakopravnega sodelovanja vseh v družbi. Za doseganje tega poslanstva sodeluje z zagovorniki enakosti - organizacijami civilne družbe, odvetniki, vladnimi predstavniki in drugimi, ki si prizadevajo uporabljati pravo za ustvarjanje enakega sveta - in jim zagotavlja tehnično, strateško in praktično podporo, ki jo potrebujejo pri prizadevanjih za sprejetje in izvajanje celovitih zakonov o enakosti. Od leta 2007 podpira zagovornike enakosti v skoraj 50 državah, hkrati pa na mednarodni ravni razvija soglasje o potrebi po celovitih zakonih o enakosti in njihovi vsebini. Več informacij na equalrightstrust.org.

O PODJETJU MARY KAY

Mary Kay Ash, ena od prvih lomilk steklenega stropa, je pred več kot 58 leti ustanovila svoje kozmetično podjetje s tremi cilji: razviti priložnosti za nagrajevanje žensk, ponuditi neustavljive izdelke in izboljšati svet. Te sanje so se razcvetele v večmilijardno podjetje z milijoni neodvisnih prodajalcev v skoraj 40 državah. Družba Mary Kay se posveča vlaganju v znanost, ki stoji za lepoto, in proizvodnji vrhunske nege kože, barvne kozmetike, prehranskih dodatkov in dišav. Mary Kay si prizadeva za krepitev moči žensk in njihovih družin s sodelovanjem z organizacijami z vsega sveta, pri čemer se osredotoča na podporo raziskavam raka, zaščito preživelih pred nasiljem v družini, lepšanje naših skupnosti in spodbujanje otrok, da sledijo svojim sanjam. Prvotna vizija Mary Kay Ash še vedno sije - z vsako šminko. Več informacij je na voljo na marykayglobal.com.

Izvirnik si oglejte na businesswire.com: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20211004005308/en/

Kontakti

Oddelek za korporativno komuniciranje Mary Kay Inc.
marykay.com/newsroom
972.687.5332 ali media@mkcorp.com

Vir: Mary Kay Inc.

Logo sklada Equal Rights Trust (Grafika: Mary Kay Inc.)

Julia Simon, glavna pravnica in glavna direktorica za raznolikost v podjetju Mary Kay Inc (Foto: Mary Kay Inc.)

Ariane Adam, namestnica direktorja organizacije Equal Rights Trust (Foto: Mary Kay Inc.)

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.