O-STA

DSM 7.0 je na voljo za vse naprave Synology

Ljubljana, 13. 10. 2021 - Synology Inc. je objavil, da je od oktobra na voljo novi operacijski sistem DSM 7.0 za veliko večino pomnilniških naprav, vključno s poslovnimi strežniki NAS in napravami, ki so namenjene nadzoru.

Od uradne predstavitve je DSM 7.0 prejel pohvale za povečano hitrost delovanja in učinkovitost. Nadgradnja sistema DSM 7.0.1 pa poleg širšega nabora naprav, ki ga lahko uporabljajo, ponuja še vrsto novih naprednih funkcij, vključno s pospešeno obdelavo zahtev za podporo prek integracije Active Insight, podporo za protokol Fibre Channel, deduplikacijo pomnilnika flash in gonilnik K8s CSI za izboljšanje upravljanja hrambenega prostora v Kubernetesu.

Skupaj s predstavljeno posodobitvijo Synology uradno predstavlja tudi Hybrid Share, hibridno rešitev v oblaku, ki prinaša prilagodljivost in razširljivost storitev v oblaku za lokalne namestitve. Hybrid Share omogoča preprosto in hitro sinhronizacijo datotek med lokacijami ali pisarnami, pri čemer združuje učinkovitost lokalnih predpomnilnikov z izkoriščanjem manjše zasedenosti pasovne širine pri prenosu opravil v oblak za izboljšanje produktivnosti in zmanjšanje obremenitev IT.

Dosegljivost

Lastniki naprav XS, SA, FS, NVR in DVA lahko prenesejo DSM 7.0.1 tako, da obiščejo Synology Download Center ali ga nadgradijo neposredno iz DSM, ko je posodobitev na voljo v njihovi regiji.

Synology Hybrid Share je samodejno na voljo vsem naročnikom C2 Storage Advanced Plan (prej Plan II) brez dodatnih stroškov.

Več informacij

Kaj je novega

Opombe ob izdaji in seznam združljivih modelov

##

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s podjetjem Synology že od leta 2009 ter skrbi za distribucijo, promocijo in tehnično podporo Synology NAS strežnikov v Sloveniji. Poleg tega pa je Xenon forte dolgoletni partner podjetja Kyocera Document Solutions, ki je proizvajalec tiskalniških naprav in ponudnik rešitev za upravljanje z dokumenti. Xenon forte s Kyocero sodeluje že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Synology in Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij.