O-STA

Vabilo na koncert Hey, partizan! (nedelja, 24. oktober)

Spoštovani!

Vabljeni na koncert Partizanskega pevskega zbora z orkestrom - Hej partizan!, ki bo v nedeljo, 24. oktobra, ob 19. uri na odru velike dvorane Doma kulture Velenje.

Vstopnice v višini 12 evrov lahko kupite na Festivalu Velenje (vstopnice@festival-velenje.si) vsak dan med 9. in 17. uro, v petek do 13. ure, pa tudi na dan dogodka uro pred koncertom.

Partizanski pevski zbor bo z orkestrom pod taktirko Iztoka Kocena izvedel koncert Hej, partizan!. Na koncertu bo v osrednjem delu zazvenela istoimenska kantata Radovana Gobca, ki je bila nazadnje izvedena pred približno 50 leti. V približno 40 minut dolgi kantati, nastali leta 1944, se prepletajo motivi večih partizanskih pesmi. Kot solista se bosta predstavila tenorist Gregor Ravnik in baritonist Marko Erzar.

Poslušalci bodo poleg kantate prisluhnili dvema samospevoma Rada Simonitija, za katera je besedilo napisal Karl Destovnik Kajuh. "Samo en cvet" bo zapel tenorist Gregor Ravnik, "Bosa pojdiva, dekle, obsorej" pa baritonist Marko Erzar. Sledil bo venček ruskih napevov "Moskovski večeri" v priredbi Scotta Richardsa ter pesem Karla Destovnika Kajuha "Stara žalostna", za katero je glasbo ob 75. obletnici Partizanskega pevskega zbora napisal Iztok Kocen, na odru pa se bo zboru in orkestru ponovno pridružil tenorist Gregor Ravnik. Nastop bo sklenila Simonitijeva "Vstajenje Primorske".

Za obisk dogodka je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 15 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje