O-STA

Generacijski forum na temo izobraževanja - SZJ Mestne občine Velenje

Sporočilo za javnost

Generacijski forum na temo izobraževanja

Velenje, 9. november 2021 - Mestna občina Velenje bo v sredo, 17. novembra, ob 17. uri organizirala že tretji generacijski forum, ki bo tokrat potekal na temo izobraževanja. Pripravili ga bomo v sejni dvorani Mestne občine Velenje, omogočili pa bomo sodelovanje tudi prek spletne platforme Zoom.

V času prestrukturiranja SAŠA regije se moramo pogovarjati tudi o možnostih prilagoditve procesa izobraževanja, zato je naša želja, da smo povezovalni člen med izobraževalnimi institucijami in gospodarstvom, da torej tudi na ta način postavimo dobre temelje za nadaljnji razvoj našega mesta.

Ob svetovnem dnevu študentov, ki ga obeležujemo 17. novembra, bomo na pobudo župana Mestne občine Velenje Petra Dermola organizirali že tretji generacijski forum pod naslovom Izobraževanje za prihodnost, na katerem bomo predstavili različne poglede na izobraževanje v našem mestu. K sodelovanju smo povabili tako udeležence izobraževanj na različnih stopnjah kot tudi vodje izobraževalnih ustanov, gospodarstvenike, obrtnike in predstavnike ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Naša dolina se pripravlja na pomembno obdobje prestrukturiranja, ki je pred nami. Zavedamo se, da bo prav izobraževanje odigralo pomembno vlogo pri usmerjanju našega nadaljnjega razvoja. Prav zaradi tega želimo kot lokalna skupnost že v tej fazi postati pomemben člen povezovanja med izobraževalnimi institucijami in gospodarstvom.

Verjamemo, da bomo na forumu pridobili pomembne informacije o potrebah gospodarstva ter o tem, na kakšen način lahko zagotovimo usposobljeno in izobraženo delovno silo, s katero se bomo lažje soočali z gospodarskimi izzivi, ki so še pred nami.

Prijazno vas vabimo k sodelovanju, da skupaj postavimo nove temelje izobraževanja, na katerih lahko gradimo blaginjo našega mesta in uspešen razvoj.

Lep pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Vesna JELIČIĆ, univ. dipl. soc.
Kabinet župana
T: 03 8961 700