O-STA

Podjetje SigmaTel je predstavilo strategijo za zaščito svoje evropske intelektualne lastnine ter sprejelo evropski program licenciranja, ki temelji na vedno večji količini intelektualne lastnine podjetja.

AUSTIN, Teksas, ZDA, (BUSINESS WIRE), 21. novembra 2005 - SigmaTel Inc. (NASDAQ:SGTL), eno vodilnih podjetij v večpredstavnostnih polprevodnikih z mešanim signalom je danes predstavilo strategijo za licenciranje in zaščito evropske intelektualne lastnine (IP). Strategija je podobna že predstavljeni SigmaTelovi IP strategiji v Združenih državah Amerike in se bo v začetku usmerila v zaščito in zagotavljanje 19 patentov, ki se navezujejo na nadzor nad napajanjem, multimedijskimi aplikacijami in strojno ter programsko opremo za MP3-je. Evropski licenčni program bo obsegal trenutne stranke podjetja SigmaTel, ki imajo licenco že vključeno ob nakupu izdelkov podjetja SigmaTel, prav tako pa tudi ostale proizvajalce MP3 naprav in razvijalce polprevodnikov MP3, ki bi v svojih izdelkih uporabljali intelektualno lastnino podjetja SigmaTel.

"SigmaTel želi zaščititi svojo vse večjo količino IP lastnine. Podjetje je prepričano, da mnogo proizvajalcev in razvijalcev MP3 polprevodnikov in predvajalnikov, ki so naprodaj v Evropi krši intelektualne pravice SigmaTela," trdi Ron Edgreton, predsednik SigmaTel. "Nov IP zaščitni program in licenčna strategija bosta SigmaTelu omogočila, da bo ustrezno in primerno zaščitil investicije svojih strank v tehnologijo podjetja".

SigmaTel ščiti svoje inovacije z mnogimi patentnimi vlogami. S svojimi nedavnimi nakupi je podjetje prav tako zaokrožilo svojo lastno intelektualno lastnino ter tako močno povečalo obseg patentov v Evropi. SigmaTel verjame da je zaščita njihovih patentov obvezujoča tudi za proizvajalce MP3 predvajalnikov in njihovih delov, ki izdelke uvažajo v Evropo.

Preko licenčne strategije želi SigmaTel preprečiti, da bi evropski prodajalci iz svojih prodajaln morali umakniti proizvode, ki bi kršili pravice SigmaTela. Prav tako želi podjetje zaščititi dobavitelje, npr. NAND flash pomnilnikov, ki ne bi dobili plačila za svoje izdelke, če bi se SigmaTel odločil za tožbo s katero bi preprečil prodajo nelicenčnih MP3 predvajalnikov, ki ne vsebujejo SigmaTelovih delov. Podjetje želi v vseh primerih najprej uporabiti svojo licenčno strategijo, a se ne bo obotavljalo sprožiti ustreznih pravnih postopkov, če se bo proizvajalec MP3 predvajalnikov ali njihovih sestavnih delov odločil, da ne bo sodeloval v licenčnem programu SigmaTel.

Trenutno več kot 60% vseh svetovnih MP3 predvajalnikov uporablja tehnologijo SigmaTel. Uspešnost podjetja temelji predvsem na zaščiti svoje intelektualne lastnine in uporabi inovativnih tehnologij. Za več podatkov o SigmaTel in podrobnostih glede števila patentov podjetja si oglejte spletno stran www.sigmatel.com.

O podjetju SigmaTel

SigmaTel Inc. s sedežem v Austinu v zvezni državi Teksas, ZDA, je podjetje, ki je svojo celotno proizvodnjo silicijevih rezin oddalo zunanjim partnerjem. SigmaTel se ukvarja z načrtovanjem, razvojem in trženjem lastnih analognih vezij z mešanim signalom, ki se uporabljajo v raznovrstnih digitalnih izdelkih s področja zabavne elektronike in računalništva. Ti izdelki obsegajo prenosne predvajalnike stisnjenih zvočnih datotek, kot so MP3 predvajalniki; prenosne in namizne računalnike; digitalne video kamere; večfunkcijske periferne naprave; digitalne TV aparate; in televizijske komunikatorje. SigmaTel ponuja celovite sistemske rešitve, ki obsegajo integrirana vezja, prilagodljivo strojno programsko opremo in ostale programe, orodja za razvoj programske opreme, referenčne načrte, in podporo za aplikacije. Podjetje se osredotoča na nudenje sistemskih rešitev, ki našim strankam omogočajo enostavno predstavitev in ponudbo majhnih, lahkih, varčnih, zanesljivih in cenovno ugodnih elektronskih izdelkov. S pridobljenim certifikatom 9001:2000 je SigmaTel zavezan nudenju zmogljivih in kakovostnih izdelkov, z zagotovljeno podporo strankam.

Opozorilo: Ta izjava za javnost vsebuje številne trditve, ki temeljijo na trenutnih pričakovanjih podjetja SigmaTel. Izjave o prihodnosti vsebujejo besede kot so "pričakovati", "bo", "bi moralo", "predvidevati", "načrtovati", "verjeti", "nameravati", in ostale podobne fraze, ki se nanašajo na SigmaTel ali opisujejo dogodke v prihodnosti. Take izjave odražajo trenutne poglede in predvidevanja podjetja SigmaTel, a so obenem podvržene različnim tveganjem in negotovostim, ki lahko povzročijo, da se bodo dejanski rezultati bistveno razlikovali od teh napovedi. Na tako razlikovanje lahko vpliva večje število pomembnih dejavnikov, prav tako pa SigmaTel ne more napovedati ali nadzorovati dogodkov, ki se bodo dogodili v prihodnosti. Za pregled dejavnikov, ki bi lahko vplivali na SigmaTelove poslovne rezultate ter povzročili, da bi se le-ti bistveno razlikovali od rezultatov napovedanih v izjavah o prihodnosti, si oglejte poročila, ki jih je SigmaTel podal ameriški Agenciji za trg vrednostnih papirjev, predvsem obrazca 10-K (oddan 8. februarja 2005) in 10-Q (oddan 10. novembra 2005)

SigmaTel je zaščitena blagovna znamka podjetja SigmaTel Inc. Vsi ostali izdelki in imena znamk, ki se pojavljajo v tem sporočilu za javnost, so blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke njihovih lastnikov. Vse specifikacije se lahko spremenijo brez obvestila.

Austin Aaron De Lucia,

512-381-3994

Press@sigmatel.com