O-STA

Medpredmetni projekt Okoljevarstvenih tehnikov "Za vas in nas posadimo drevo"

Velenje, 1. 12. 2021

V torek, 30. 11. 2021, je bil za dijake prvega letnika programa Okoljevarstveni tehnik Šole za strojništvo, geotehniko in okolje poseben dan. Okoljevarstveni gaj ob Velenjskem jezeru je dan prej pobelil sneg, vendar prvošolcev to ni odvrnilo od namere, da posadijo svoje drevo kot že 12 generacij dijakov pred njimi. V prekrasnem sončnem dopoldnevu so vzeli v roke lopate in krampe in lipovec je bil hitro v družbi 16 dreves.

Letošnji projekt "Za vas in nas posadimo drevo" je potekal malo drugače kot v preteklih letih. Zaradi že znanih zdravstvenih razmer nismo organizirali prireditve. So pa dijaki pri pouku splošnih in strokovnih modulov raziskovali različne vidike lipovca. In odkrili so veliko zanimivega. Ponekod so pripravili plakate, drugje risbe, posneli so kar nekaj prispevkov in tako je nastal kratek filmček, ki ga bomo pokazali vsem učiteljem, dijakom naše šole, staršem, poslovnim partnerjem in še komu. Namen projekta tako ostaja enak - povezovanje dijakov in širjenje okoljevarstvenega duha.

Želimo si, da bi posajeni lipovec pognal močne korenine. Prav tako bomo tudi učitelji Šole za strojništvo, geotehniko in okolje pomagali dijakom, da se dobro ukoreninijo in pripravljeni za življenje samostojno rastejo v osebni in poklicni karieri.

Maja Radšel

Šola za geotehniko, strojništvo in okolje

Šolski center Velenje