O-STA

Informacija o božično - novoletni tržnici v Pravljičnem Celju

Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje bo spoštoval vladni odlok za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list, št. 190, 3. december 2021). Na območju božično-novoletne tržnice, ki je od začetka razpršena po več ulicah mestnega središča z namenom preprečevanja zbiranja in srečevanja množic, smo pri hiškah s ponudbo zagotovili stebričke in označili vhod oziroma izhod. S tem smo ločili območje tržnične prodaje in ulice. O odpovedi tržnice nismo razmišljali.

Prav tako smo znova vse ponudnike opomnili, da morajo preverjati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani) pri vseh obiskovalcih hišk.

Zaradi razpršenosti Pravljičnega Celja po celotnem mestnem jedru smo že pred sprejetim odlokom dnevno komunicirali s ponudniki na božično-novoletni tržnici in jih opominjali na preverjanje pogoja PCT, postavili smo tudi table, ki opozarjajo na trenutno veljavne ukrepe, ter vzpostavili tržni red.

Z odlokom je prepovedano izvajanje gostinske ponudbe na odprtih površinah, kar pomeni, da z današnjim dnem gostinci zapirajo vrata svojih hišk v sklopu Pravljičnega Celja.

V primeru novih sprememb božično-novoletne tržnice vas bomo o tem nemudoma obvestili.

Lep pozdrav!

Kristijan Erjavec