O-STA

ANANDA Scientific objavil, da je FDA odobrila IND za klinično preizkušanje zdravljenja motenj zaradi uporabe opioidov (OUD)

4. januar, 2022 12:04 UTC

GREENWOOD VILLAGE, Kolorado. & LOS ANGELES--(BUSINESS WIRE)-Biotehnološko farmacevtsko podjetje ANANDA Scientific Inc. je danes objavilo novico, da je Uprava ZDA za hrano in zdravila (FDA) odobrila vlogo za novo raziskovalno zdravilo (IND) za klinično preizkušanje zdravila Nantheia™ ATL5, ki uporablja kanabidiol (CBD) v tehnologiji dostave v lasti družbe ANANDA kot dopolnilno zdravilo za zdravljenje motenj zaradi uporabe opioidov. Študija bo potekala na Inštitutu Jane and Terry Semel za nevroznanost in človeško vedenje na univerzi UCLA.

To sporočilo vsebuje večpredstavnostne vsebine. Celotno sporočilo si oglejte na: https://www.businesswire.com/news/home/20220104005104/en/

(foto: Business Wire)

"To je četrta odobritev IND za našo linijo izdelkov v raziskavi Nantheia™ in še dodatno potrjuje našo vizijo razvoja CBD kot terapevtika za številne ključne indikacije. Ta klinična študija na univerzi UCLA predstavlja pomemben del naših prizadevanj za klinični razvoj, osredotočen na odvisnost od opioidov, kjer je terapija, ki ne povzroča odvisnosti, pomembna še neizpolnjena potreba," je dejal glavni izvršni direktor družbe ANANDA Sohail R. Zaidi. "Veseli smo sodelovanja z ekipo UCLA in se veselimo napredka tega preizkušanja."

Študijo vodita glavna raziskovalca Edythe London, doktorica znanosti, zaslužna profesorica psihiatrije in bioloških vedenjskih znanosti ter molekularne in medicinske farmakologije na Inštitutu Jane and Terry Semel na Medicinski fakulteti David Geffen na UCLA, in Richard De La Garza II, doktor znanosti, profesor psihiatrije in bioloških vedenjskih znanosti na Inštitutu Jane and Terry Semel na Medicinski fakulteti David Geffen na UCLA. Financiranje za klinično preizkušanje je zagotovil Nacionalni inštitut za zlorabo drog (NIDA). (Identifikator kliničnega preizkušanja v bazi podatkov ClinicalTrials.gov: NCT03787628)

"Odobritev IND za to pomembno klinično preizkušanje je ključni mejnik za naše raziskave, ki so v teku na področju terapevtskih alternativ za zdravljenje motenj zaradi uživanja opioidov in odpravljanje posledic epidemije opioidov," je dejala dr. London.

"Z odobritvijo indikacije IND bomo zdaj hitro začeli izvajati preskušanje," je dodal dr. De La Garza.

O PODJETJU ANANDA SCIENTIFIC

ANANDA je vodilno raziskovalno biotehnološko podjetje, ki izvaja vrhunske inovativne klinične študije za oceno terapevtskih indikacij, kot so posttravmatske stresne motnje (PTSD), radiokulpatija, anksioznost in motnje uporabe opiodov. Podjetje uporablja patentirano tehnologijo dostave (licenco je pridobilo od podjetja Lyotropic Delivery Systems (LDS) Ltd. iz Jeruzalema v Izraelu), ki omogoča, da so kanabinoidi in druge rastlinske spojine visoko biološko dostopne, topne v vodi in imajo stabilen rok uporabe, ter se osredotoča na proizvodnjo učinkovitih farmacevtskih izdelkov vrhunske kakovosti. V skladu s svojimi zanesljivimi in na raziskavah temelječimi podatki ima podjetje pripravljenih tudi vse več nutracevtičnih izdelkov, ki so na voljo brez recepta. Podjetje je te izdelke uspešno dalo na trg v ZDA, Avstraliji in Združenem kraljestvu ter se širi na dodatne trge, kot so EU, Kitajska, Afrika in druge azijske države. Da bi razširilo svoj tehnološki portfelj, podjetje širi svojo raziskovalno bazo z več sponzoriranimi raziskovalnimi sporazumi z univerzami.

Izvirno različico si oglejte na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220104005104/en/

Kontakti

ANANDA Scientific Media Relations | Christopher Moore | 813 326 4265 | media@anandascientific.com

Vir: ANANDA Scientific Inc.

Multimedijske vsebine

foto

(foto: Business Wire)

Logo

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.