O-STA

Nuša Korotaj je prevzela vodenje Term Sveti Martin

Nuša Korotaj je prevzela vodenje Term Sveti Martin (foto Miroslava Novak)

Nuša Korotaj na čelu Term Sveti Martin

Nuša Korotaj je z začetkom leta 2022 prevzela vodenje hrvaških Term Sveti Martin. Tako je postala prva ženska na položaju generalne direktorice v zgodovini medžimurskih term ter prva oseba iz Slovenije na čelu tega resorta. "Gre za priznanje delu, ki sem ga do sedaj namenila v razvoj naših term in dobro počutje gostov. Verjamem, da bomo z ekipo še naprej skrbeli za navdihujoče zgodbe," je povedala in dodala: "Poleg tega je to tudi znak za vse ambiciozne posameznice in posameznike, da je vse mogoče, če si nekaj močno želiš in si osredotočen na doseganje zastavljenega cilja."

Od direktorice prodaje in marketinga do generalne direktorice

Nuša Korotaj je svojo poklicno pot začela na področju prodaje in marketinga v Športnem centru Pohorje, ki je bilo v tistem času med vodilnimi turističnimi podjetji v Sloveniji. Delo ji je predstavljalo izziv, pri katerem je lahko razvijala svoj kreativni potencial - še posebej v obdobjih, ki so zahtevala različne marketinške prijeme. Nato jo je pot ponesla v Thermano Laško, v kateri je vodila oddelek prodaje in oddelek marketinga. Tam je lahko unovčila pridobljeno znanje kriznega upravljanja, saj je bilo takrat podjetje v enem od najtežjih obdobij. Po skoraj petih letih je odšla v Terme Sveti Martin, ene največjih hrvaških term v zasebni lasti, v katerih je od leta 2018 opravljala funkcijo direktorice prodaje in marketinga.

Prvi healthness resort v Evropi

Terme Sveti Martin so od prihoda Nuše Korotaj med drugim postale prvi Healthness resort v Evropi. Tako obiskovalce term čaka kombinacija aktivnega oddiha, wellness doživetij in ozaveščanja o zdravju. Njihov cilj je povrnitev telesnega ravnovesja ter prebujenje telesa, uma, duše in duha. Verjamejo namreč, da je preventiva boljša od kurative. Sicer so v preteklem letu med drugim za svoja prizadevanja na področju zmanjšanja negativnega vpliva na okolje kot prvi in zaenkrat edini hotel na Hrvaškem pridobili certifikat EcoLabel, kot novost začeli ponujati terapije s kanabinoidi ter na podlagi zelo modernih pristopov wellnessa prejeli priznano nagrado European Spa Award za inovativni medical spa koncept.

Uravnoteženje telesa, uma, duše in duha

Modern bazenski kompleks medžimurskih term The Temple of Life je sicer posvečen Rudolfu Steinerju, enemu največjih umov 20. stoletja, saj se arhitektura ujema s Steinerjevo antropozofsko filozofijo, ki zagovarja pogled na življenje kot celoto. Poglavitni cilj in obenem razlikovalna prednost tega termalnega kopališča je torej uravnoteženje fizičnega in mentalnega dela človeka, ki predstavlja predpogoj za zdravje posameznika in s tem celotne družbe.

Kakovostna, lokalno pridelana hrana

Po Steinerjevih korakih gredo terme tudi pri izbiri prehrane. Tako so se v sklopu življenjske filozofije celovite skrbi za zdrav način življenja povezali z lokalnimi pridelovalci in proizvajalci živil - 80 % vse hrane, ki jo ponudijo obiskovalcem, je lokalnega izvora. V termah si za tovrstno sodelovanje močno prizadevajo, saj lokalno pridelana hrana ne potrebuje dolgotrajnega transporta, ki pokvari njen okus, ima večjo hranilno vrednost, z vrta na krožnik pa lahko priroma v enem samem dnevu. S tem namenom so leta 2019 vzpostavili tudi lasten biodinamični vrt. Na ta način so še dodatno poskrbeli, da je kakovostna hrana, ki jo pripravljajo svojim gostom, sestavljena iz pridelkov, ki od trenutka, ko so obrani, pa do krožnika, potujejo čim krajši čas.

Celostna skrb za posameznika

Gostje pa si v termah poleg sproščanja v zdravilni termomineralni vodi ter zdrave prehrane lahko privoščijo tudi številne wellness užitke, raznovrstne masaže, brezplačno jogo in meditacijo, neinvazivno slikanje telesa z diagnostičnimi bio skenerji, se sprostijo na igrišču za golf ali v športni dvorani, v polikliniki Lumbalis so jim na voljo fizioterapije in učinkovite terapije za lajšanje bolečin v hrbtenici, in še mnogo več.