O-STA

Pospeševalnik podjetništva za ženske WEA začenja spletni program za pridobitev podjetniškega certifikata

11. januarja 2022 ob 12:07 (UTC)

Vodeni program za pridobivanje podjetniškega certifikata za ženske, ki ga je razvila pobuda ITC SheTrades v sodelovanju z družbo Mary Kay v podporo pospeševalniku podjetništva za ženske (WEA), vključuje 27 interaktivnih modulov in več kot 200 videoposnetkov, ki pokrivajo sedem ključnih faz poslovnega razvoja.

NEW YORK in GENEVA - (BUSINESS WIRE) - Pospeševalnik ženskega podjetništva (WEA) je danes napovedal globalno uvedbo spletnega programa za podjetništvo, ki je namenjen navdihovanju, izobraževanju in opolnomočenju podjetnic po vsem svetu. Spletni program za pridobitev podjetniškega certifikata je bil prvič objavljen na generalni skupščini ZN (UNGA 76) ob drugi obletnici WEA.

To sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostno gradivo. Celotno sporočilo si oglejte tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20220111005443/en/

Deborah Gibbins, operativna direktorica pri podjetju Mary Kay Inc. (Foto: Mary Kay Inc.)

WEA je strateško partnerstvo, ki združuje šest agencij Združenih narodov: Mednarodna organizacija dela (ILO), Mednarodni trgovinski center (ITC), Mednarodna telekomunikacijska zveza (ITU), Razvojni program ZN (UNDP), Globalni dogovor ZN (UNGC), organizacijo ZN za opolnomočenje žensk (UN Women) in Mary Kay. ITC vodi del večstranskega partnerstva, ki se nanaša na krepitev zmogljivosti.

Vodeni program za pridobivanje podjetniškega certifikata, ki se je razvil znotraj pobude ITC SheTrades in ga je v podporo WEA podprla tudi družba Mary Kay, vključuje 27 interaktivnih modulov, obogatenih z več kot 200 videoposnetki. Cilj je naučiti podjetnice - začetnice ali veteranke - spretnosti za oblikovanje in ustanovitev podjetij, ki imajo potencial, da postanejo ekonomsko uspešna. Udeleženke se bodo naučile, kako usvojiti podjetniško kulturo, razvijati ideje z oblikovalskim razmišljanjem in metodologijami vitkega zagona, pripraviti koncept poslovnega modela, oblikovati predstavitev, opredeliti vire financiranja, najti prave partnerje, poskrbeti za mentorstvo, sestaviti ekipo in zagnati svoje podjetje.

Program certifikata zajema sedem ključnih faz razvoja podjetja:

  • Certifikat 1: Odločitev za podjetništvo (6 modulov),

  • Certifikat 2: Razvijanje ideje - poslovna ideja (3 moduli),

  • Certifikat 3: Poslovno modeliranje (4 moduli),

  • Certifikat 4: Predstavitev posla in podjetja (4 moduli),

  • Certifikat 5: Financiranje podjetja (3 moduli),

  • Certifikat 6: Oblikovanje ekipe (4 moduli),

  • Certifikat 7: Zagon podjetja (3 moduli).

Program WEA Online Entrepreneurship Certificate Programme je zdaj na voljo milijonom žensk neposredno na spletnem mestu ITC SheTrades (www.shetrades.com/en/learn/e-learning) in na spletnem mestu WEA. Trenutno je na voljo v angleščini, španščini in francoščini, leta 2022 pa bo na voljo tudi v arabščini, ruščini in mandarinščini. Za vse uporabnike spletnega mesta shetrades.com je popolnoma brezplačen. Udeleženke bodo prejele potrdilo po zaključku vsake od sedmih ključnih stopenj poslovnega razvoja.

"Svet potrebuje več podjetnic," je dejala Deborah Gibbins, operativna direktorica v podjetju Mary Kay Inc. "Skoraj polovica žensk v podjetništvu trdi, da jih vodi želja po prispevanju k dobremu in k napredku v družbi. Njihov vpliv je lahko ogromen. Program WEA Online Entrepreneurship Certificate Programme spreminja pravila igre za ženske in dekleta po vsem svetu. S pravimi orodji in podporo ni omejitev pri tem, kaj lahko ženske storijo."

"Povečati moramo udeležbo žensk v mednarodnem trgovanju in jim pomagati pri povečevanju obsega njihovih podjetij, da bodo postale katalizatorji bolj vključujočih in trajnostnih skupnosti. Ženske so močne nosilke sprememb, njihovo opolnomočenje pa koristi celotni družbi," je dejala Pamela Coke-Hamilton, izvršna direktorica Mednarodnega trgovinskega centra (ITC).

Uradna predstavitev programa bo potekala 18. januarja 2022 ob 15.00 po srednjeevropskem času, v sodelovanju z družbo Mary Kay. Na dogodku se bodo zbrale podjetnice in podjetja v lasti žensk iz mreže ITC SheTrades po vsem svetu. Dogodek bo potekal virtualno, v angleškem jeziku, in bo služil kot platforma za predstavitev programa podjetniških certifikatov ter prihajajočih usposabljanj v različnih državah. Ekipa SheTrades bo predstavila učni program za podjetništvo in druga orodja, ki so na voljo na spletni strani www.shetrades.com. Registrirajte se tukaj in se udeležite uradne predstavitve ob začetku vodenega programa za pridobivanje podjetniškega certifikata.

Začetek programa za pridobivanje certifikatov WEA na spletni izobraževalni platformi ITC SheTrades bo na nacionalni ravni dopolnjen tudi z usposabljanji na terenu za ženske iz držav v razvoju, ki se zanimajo za podjetništvo in/ali se nameravajo vključiti v regionalne in globalne vrednostne verige. Usposabljanja v državah bodo zagotovila praktičen vpogled in strokovno znanje podjetnicam ter malim in srednjim podjetjem. Potekala bodo virtualno, in sicer v Kolumbiji, Braziliji, Mehiki in Indiji. Usposabljanja bodo potekala v španščini (Kolumbija, Mehika), portugalščini (Brazilija) in angleščini (Indija). Seje bodo osredotočene na dve glavni temi: "Konkurenčnost in pripravljenost na izvoz" (19.- 20. januar) ter "Digitalno trženje in delavnice za e-trgovanje" (1.- 3. februar).

Prispevek sodi v okvir ITC programa "Opolnomočenje žensk za trgovanje", ki neposredno prispeva k prednostnemu področju 5 - "Spodbujanje in vključevanje vključujoče in zelene trgovine" ter ciljem trajnostnega razvoja Združenih narodov (SDG) pod številkami 5, 8 in 17. Pospeševalnik WEA se je zavezal, da bo do leta 2030 opolnomočil 5 milijonov podjetnic.

O pospeševalniku ženskega podjetništva WEA

Pospeševalnik ženskega podjetništva (WEA) je večstranska iniciativa, ki ob strateški podpori in financiranju podjetja Mary Kay združuje šest agencij ZN - Mednarodno organizacijo dela (ILO), Mednarodni trgovinski center (ITC), ), Mednarodno telekomunikacijsko zvezo (ITU), Globalni dogovor ZN (UNGC), Razvojni program ZN (UNDP) in organizacijo ZN za opolnomočenje žensk (UN Women) - s ciljem, da bi opolnomočili pet milijonov podjetnic do leta 2030.

Končni cilj pobude je povečati razvojni učinek ženskega podjetništva pri doseganju ciljev trajnostnega razvoja (SDG) z ustvarjanjem ugodnega okolja za podjetnice po vsem svetu. Pospeševalnik je zgled preobrazbene moči večstranskega partnerstva edinstvenega obsega, ki omogoča izkoriščanje polnega potenciala podjetnic.

Več lahko izveste na spletni strani we-accelerate, ali pa pospeševalniku WEA sledite na omrežjih Twitter (@We_Accelerator), Instagram (@we_accelerator), Facebook (@womensentrepreneurshipaccelerator) ali LinkedIn (@womensentrepreneurshipaccelerator)

O pobudi ITC SheTrades

Cilj pobude Mednarodnega trgovinskega centra z imenom SheTrades je povezati tri milijone žensk z mednarodnim trgom in spodbuditi zainteresirane partnerje po vsem svetu k sodelovanju pri odpravljanju ovir in ustvarjanju več priložnosti za podjetnice. Pobudo podpira tudi spletna in mobilna digitalna platforma. Za več informacij obiščite spletno stran SheTrades.com: https://www.shetrades.com/en.

O Mednarodnem trgovinskem centru

Mednarodni trgovinski center je agencija, združena pod okriljem Svetovne trgovinske organizacije in Združenih narodov. ITC pomaga malim in srednje velikim podjetjem v gospodarstvih v razvoju in gospodarstvih v prehodu, da postanejo bolj konkurenčna na svetovnih trgih, ter tako prispeva k trajnostnemu gospodarskemu razvoju v okviru programa "pomoč za trgovino" in ciljev trajnostnega razvoja ZN. Za več informacij obiščite stran www.intracen.org ali sledite ITC na družabnih omrežjih: Twitter | Facebook | LinkedIn | Instagram | Flickr

Oglejte si izvirno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220111005443/en/

Kontakt

Mary Kay Inc. - Korporativno komuniciranje
marykay.com/newsroom
(+1) 972.687.5332 ali media@mkcorp.com

Vir: Pospeševalnik ženskega podjetništva (WEA)

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.