O-STA

Mary Kay nadaljuje z zavezanostjo znanosti o koži

Družba Mary Kay predstavila raziskave na dveh prestižnih konferencah: na 19. Svetovnem kongresu estetske medicine in medicine proti staranju (AMWC) in na Konferenci Evropskega združenja za dermatološke raziskave (ESDR)

DALLAS, ZDA - (BUSINESS WIRE) - Mary Kay Inc., ena od najbolj inovativnih svetovnih družb za nego kože, je konec leta 2021 sodelovala na dveh priznanih evropskih konferencah. Na 19. Svetovnem kongresu estetske medicine in medicine proti staranju je družba Mary Kay Inc. predložila znanstveni plakat o uporabi in prenašanju visoko koncentrirane formule retinola pri azijski koži. Družba Mary Kay Inc. je sodelovala tudi z Evropskim združenjem za dermatološke raziskave (ESDR) pri sponzoriranju simpozija Bodoči voditelji na področju dermatologije na njihovi 50. letni konferenci. Na tej konferenci je družba Mary Kay Inc. predstavila rezultate nedavne klinične študije, ki je pokazala, da lahko kozmetična formulacija lajša simptome, povezane z občutljivo kožo.

Sporočilo vključuje večpredstavnostne vsebine. V celoti si ga lahko ogledate tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20220113005071/en/


Dr. Lucy Gildea, direktorica za inovacije, izdelke in znanost v podjetju Mary Kay (Foto: Mary Kay Inc.)

19. Svetovni kongres estetske medicine in medicine proti staranju je potekal od 16. do 18. septembra 2021 v Monte Carlu pod visokim pokroviteljstvom monaškega kneza Alberta II. Kongresa se je udeležilo več različnih strokovnjakov, vključno z dermatologi, plastičnimi in lepotnimi kirurgi, zdravniki za preprečevanje staranja ter estetskimi in splošnimi zdravniki. Konferenci se je pridružilo več kot 8300 udeležencev iz 130 držav, tako osebno kot virtualno. Digitalna platforma je ponudila poglobljeno virtualno izkušnjo, ki je dopolnjevala fizični dogodek, kar je udeležencem omogočilo, da so se pridružili digitalno in si ogledali delavnice ne glede na oddaljenost ali omejitve potovanj.

Znanstveniki družbe Mary Kay so na tej konferenci s ponosom delili svoje najnovejše raziskave o uporabi in prenašanju retinola. Z uporabo protokola za postopno retinizacijo na posameznikih azijskega porekla so izboljšali splošni videz njihove kože in zmanjšali število povnetnih hiperpigmentacij, kar je pogosta težava pri uporabi retinola, zlasti pri obarvani koži.

"Retinol predstavlja zlati standard med sestavinami za nego kože s številnimi dokazanimi prednostmi, vendar izkušnja in prenašanje izdelkov z retinolom nista enaka za vse ljudi. Za posameznike, ki jih skrbi morebitno draženje ali hiperpigmentacija, rezultati študije ponujajo možne rešitve. Zelo me veseli, da bom študijo lahko delila z znanstveno skupnostjo po vsem svetu na 19. svetovnem kongresu AMWC, kjer bomo svoje inovativne raziskave predstavili strokovnjakom s področja znanosti o koži in staranju," je dejala Dr. Lucy Gildea, glavna znanstvena direktorica podjetja Mary Kay Inc.

"AMWC 2021 je vključeval večstranski program estetske medicine in medicine proti staranju, namenjen spodbujanju stalnega izobraževanja na visoki ravni, in veseli smo bili, da je letos sodelovala tudi družba Mary Kay. Upamo, da nam je uspelo prispevati k spodbujanju izmenjave novih idej in znanja na tem področju na svetovni ravni," je dejala Catherine Decuyper, ustanoviteljica in predsednica podjetja EuroMediCom. "Hvaležna sem naši ekipi, globalnim partnerjem, udeležencem in celotni znanstveni skupnosti za njihove prispevke in priložnost, da lahko služimo njim in njihovim potrebam na področju estetske medicine in medicine proti staranju."

Po uspehu kongresa AMWC 2021 bo EuroMediCom od 31. marca do 2. aprila 2022 ponovno gostil AMWC 2022 v hibridni obliki, da bi se lahko delegati z vsega sveta pridružili 20. izdaji vodilnega svetovnega kongresa estetske medicine in medicine proti staranju. Prijavljeni se lahko kongresa udeležijo osebno ali si ogledajo seje v živo od koder koli na svetu.

Letna konferenca Evropskega združenja za dermatološke preiskave (ESDR) poteka v Evropi vsako leto septembra. Leta 2021 je zaradi omejitev potovanj in previdnostnih ukrepov povezanih s Covidom-19 letno srečanje v celoti potekalo virtualno od 15. do 22. septembra 2021. ESDR podpira raziskovalno dermatologijo s ciljem izboljšati zdravje bolnikov, ki trpijo za različnimi kožnimi in infekcijskimi boleznimi ter imunskimi motnjami. Poleg predstavitve raziskav je družba Mary Kay tudi sponzorirala simpozij Bodoči voditelji na področju dermatologije, s katerim se je konferenca začela.

Glavna znanstvena sodelavka podjetja Mary Kay Inc. Geetha Kalahasti je predstavila rezultate nedavne klinične študije, v kateri so bili ocenjeni učinki nove formulacije, ki je vsebovala mešanico lipidov, enakih naravnemu razmerju v koži, antagonist nociceptorjev (TRPV-1) in rastlinski izvleček, ki zmanjšuje izražanje provnetnih citokinov.

"V družbi Mary Kay si prizadevamo razumeti biologijo kože in oblikovati nove izdelke, ki ustrezajo njenim potrebam. Eno od stalnih področij, na katera se osredotočamo, je odnos med občutljivo kožo in funkcijo kožne pregrade," je dejala Kalahasti. "Vsak od teh materialov je bil usmerjen v določeno biološko pot, ki prispeva k rdečici kože. Ugotovitve so pokazale, da ta večplastni pristop pomaga okrepiti oslabljeno kožno pregrado in ublažiti nelagodje, povezano z občutljivo kožo."

"V imenu odbora ESDR se zahvaljujemo Mary Kay za podporo in velikodušen prispevek k dejavnostim ESDR. Ena najpomembnejših dejavnosti našega društva je spodbujanje predstavitev novih raziskovalnih podatkov in zamisli, zato smo veseli, da je družba Mary Kay del tega dogodka," je dejal Leopold Eckhart, predsednik odbora za znanstveni program pri ESDR.

Simpozij pomaga povezati mlade raziskovalce s priznanimi znanstveniki na področju dermatologije in spodbuja takšno sodelovanje, kar je za Mary Kay Inc. zelo pomembno.

O MARY KAY

Mary Kay Ash je leta 1963 ustanovila svoje sanjsko kozmetično podjetje z enim samim ciljem: obogatiti življenje žensk. Sanje so se nato razcvetele v večmilijardno podjetje z milijoni neodvisnih prodajalcev v skoraj 40 državah. Kot podjetje za razvoj podjetništva si Mary Kay prek izobraževanja, mentorstva, zagovorništva, mreženja in inovacij ženskam prizadeva omogočiti pot do ekonomske neodvisnosti. Mary Kay vlaga v znanost, ki stoji za lepoto, in proizvaja izdelke za vrhunsko nego kože, barvno kozmetiko, prehranska dopolnila in dišave. Mary Kay verjame v obogatitev življenja danes za trajnostni jutri, zato sodeluje z organizacijami z vsega sveta, ki se osredotočajo na spodbujanje poslovne odličnosti, podpiranje raziskav raka, spodbujanje enakosti spolov, zaščito žrtev nasilja v družini, lepšanje naših skupnosti in spodbujanje otrok, da sledijo svojim sanjam. Več informacij najdete na spletni strani marykayglobal.com, najdete nas tudi na Facebooku, Instagramu, LinkedInu in na Twitterju.

O PODJETJU EUROMEDICOM

EuroMediCom, ustanovljen leta 1999 in od leta 2010 del Informa Exhibitions, je predan promociji znanosti o življenju in promociji znanja prek izobraževalnih usposabljanj, konferenc in razstav. Glavni dogodek, AMWC, je bil ustvarjen leta 2003 in je od takrat je postal največji in vodilni medicinski estetski kongres na svetu. AMWC je bil razvit s trdnim prepričanjem, da je mogoče zunanje estetske posege in preprečevanje notranjega staranja celovito obravnavati z združevanjem dveh vidikov: strategije estetike z dermatološkimi in kirurškimi postopki za zunanji videz ter medicine proti staranju za preprečevanje staranja in izboljšanje estetskih posegov. Za več informacij o AMWC kliknite tukaj: https://www.euromedicom.com/en/home.html

O EVROPSKEM ZDRUŽENJU ZA DERMATOLOŠKE RAZISKAVE (ESDR)

Evropsko združenje za dermatološke raziskave (ESDR), ustanovljeno leta 1970, je neprofitna organizacija, ki spodbuja temeljno in klinično znanost na področju dermatologije. ESDR je največje raziskovalno dermatološko združenje v Evropi, ki trenutno šteje približno 1100 članov. S podpiranjem raziskovalne dermatologije in raziskav kože ESDR prispeva k poglobljenemu razumevanju homeostaze kože in k izboljšanju zdravja bolnikov, ki trpijo za kožnimi in veneričnimi boleznimi, nalezljivimi boleznimi ter imunsko posredovanimi in vnetnimi motnjami. ESDR omogoča izmenjavo informacij, pomembnih za raziskovalno dermatologijo med zdravniki in znanstveniki po vsem svetu. ESDR skozi vse leto organizira tudi izobraževalne dogodke za poglabljanje znanja na področju dermatoloških raziskav. Za več informacij obiščite: https://esdr.org/

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220113005071/en/

Kontakti

Mary Kay Inc. korporativno komuniciranje
marykay.com/newsroom
972.687.5332 ali media@mkcorp.com

Vir: Mary Kay Inc.

Dr. Lucy Gildea, vodja inovacij, izdelkov in znanosti v podjetju Mary Kay (Foto: Mary Kay Inc.)

Catherine Decuyper, ustanoviteljica in predsednica EuroMediComa (Foto: Mary Kay Inc.)

Geetha Kalahasti, pridružena glavna znanstvenica podjetja Mary Kay (Foto: Mary Kay Inc.)


Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.