O-STA

Šola za storitvene dejavnosti ŠCV gostiteljica mednarodnega projekta Erasmus + Kitchen our kingdom, cooking our passion (KOKCOP)

V času od 17. 1. do 22. 1. 2022 bo Šola za storitvene dejavnosti gostila udeležence projekta KOKCOP, ki je namenjen spoznavanju nacionalnih in regionalnih jedi ter gastronomske dediščine partnerskih držav: Poljske, Turčije, Romunije, Italije, Francije in Slovenije.

Dijaki na tedenski delavnici po različnih državah v spremstvu učiteljev mentorjev pridobivajo neprecenljive izkušnje in strokovna znanja s področja gastronomije, spoznavajo način življenja in prehranjevanja ljudi, pri tem ves čas obnavljajo in dopolnjujejo znanje angleščine ter sklepajo nova prijateljstva. Po vrnitvi s tedenskega izobraževanja in delavnic v tujini je naloga udeležencev, da širijo pridobljeno znanje na svoji šoli in širši lokalni skupnosti v obliki organizacije dogodka.

Ponosni smo, da v tem projektu barve Slovenije, Evropske gastronomske regije, zastopa prav Šola za storitvene dejavnosti. Zaupana nam je bila tudi naloga izdaje knjige receptur vseh držav članic v projektu, ki bo prevedena v vse jezike članic držav EU, izdelava fotografij, oblikovanje spletne strani in video filma, e-Twinning.

Vodja projekta Miran Papež in vodja strokovnega programa in mentorica dijakom Simona Pompe zagotavljata, da bo v tednu, ki je pred nami, kvalitetno uresničen cilj projekta: širiti gastronomska znanja in povezati mlade različnih držav in kultur s široko paleto izkušenj ter doživetij.

Po dnevih vas bomo obveščali o dogodku, pridružite se nam.


KOKCOP - 1. DAN

Vodstvo ŠC Velenje in Šole za storitvene dejavnosti ter vodji projekta so pozdravili in izrekli dobrodošlico udeležencem projekta, ki so si z zanimanjem ogledali ŠC Velenje, Šolo za storitvene dejavnosti in MIC.

Sledile so delavnice: pripravljali smo slovenske tradicionalne jedi na žlico ter prekmursko gibanico in pogrinjke na temo Pika Nogavička.

v popoldanskem času smo partnerje projekta KOKCOP peljali na vodeni ogled velenjskega gradu, kjer se nam je predstavila plesna skupina Šaleška gospoda. Dan smo zaključili v hotelu Paka, gostje so spoznali gastronomsko ponudbo hotela v lokalni skupnosti, bili so navdušeni nad strokovnostjo in prijaznostjo zaposlenih.

Miran Papež

vodja projekta KOKCOP


Simona Pompe

vodja strokovnega programa

in mentorica dijakom


Šola za storitvene dejavnosti

Šolski center Velenje


Partnerske šole

Zespol Szkol Ekonomicznych w Wodzislawiu Śląskim, Wodzisław Śląski, Poljska

Şerife Bacı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Kayseri, Turčija

Istituto Professionale Statale per i Servizi Enogastronomici e l'Ospitalità Alberghiera "Nino Bergese", Genova, Italija

Lycee Professionnel Hotelier La Closerie, Saint-Quay-Portneux, Francija

Colegiul de Industrie Alimentara "Elena Doamna", Galaţi, Romunija

Šolski center Velenje, Šola za storitvene dejavnosti, Velenje, Slovenija