KOKCOP - 4. dan urili veščine strežbe
Partnerjem v projektu smo predstavili, kako pripraviti ribe in morske sadeže. Cvrli smo miške, pripravili kobariške štruklje, se učili o vinu in kulturi pitja vin, vse pa v celoto povezali s pogrinjki na temo morje.
Mešali smo tudi koktajle v družbi našega nekdanjega dijaka, slovenskega prvaka v mešanju brezalkoholnih koktajlov Anžeta Šmida, prav tako pa smo urili Latte art pod vodstvom prvakinje Renate Kočevar.
V popoldanskem času smo goste peljali na vodeni ogled Celja, dan pa zaključili v hotelu Terme Zreče, kjer so se nam skozi banketno postrežbo jedi predstavili različne vinske kleti.
Miran Papež
vodja projekta KOKCOP
Simona Pompe
vodja strokovnega programa
in mentorica dijakom
Šola za storitvene dejavnosti
Šolski center Velenje
Partnerske šole
Zespol Szkol Ekonomicznych w Wodzislawiu Śląskim, Wodzisław Śląski, Poljska
Şerife Bacı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Kayseri, Turčija
Istituto Professionale Statale per i Servizi Enogastronomici e l'Ospitalità Alberghiera "Nino Bergese", Genova, Italija
Lycee Professionnel Hotelier La Closerie, Saint-Quay-Portneux, Francija
Colegiul de Industrie Alimentara "Elena Doamna", Galaţi, Romunija
Šolski center Velenje, Šola za storitvene dejavnosti, Velenje, Slovenija