O-STA

KOKCOP - 4. dan urili veščine strežbe

Partnerjem v projektu smo predstavili, kako pripraviti ribe in morske sadeže. Cvrli smo miške, pripravili kobariške štruklje, se učili o vinu in kulturi pitja vin, vse pa v celoto povezali s pogrinjki na temo morje.

Mešali smo tudi koktajle v družbi našega nekdanjega dijaka, slovenskega prvaka v mešanju brezalkoholnih koktajlov Anžeta Šmida, prav tako pa smo urili Latte art pod vodstvom prvakinje Renate Kočevar.

V popoldanskem času smo goste peljali na vodeni ogled Celja, dan pa zaključili v hotelu Terme Zreče, kjer so se nam skozi banketno postrežbo jedi predstavili različne vinske kleti.

Miran Papež

vodja projekta KOKCOP

Simona Pompe

vodja strokovnega programa

in mentorica dijakom

Šola za storitvene dejavnosti

Šolski center Velenje

Partnerske šole

Zespol Szkol Ekonomicznych w Wodzislawiu Śląskim, Wodzisław Śląski, Poljska

Şerife Bacı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Kayseri, Turčija

Istituto Professionale Statale per i Servizi Enogastronomici e l'Ospitalità Alberghiera "Nino Bergese", Genova, Italija

Lycee Professionnel Hotelier La Closerie, Saint-Quay-Portneux, Francija

Colegiul de Industrie Alimentara "Elena Doamna", Galaţi, Romunija

Šolski center Velenje, Šola za storitvene dejavnosti, Velenje, Slovenija